Tablettel hogy lehet helyettesíteni a kotta papírokat?
Sziasztok!
Több helyen láttam már, hogy zenészek nem kottából játszanak, hanem tablet van helyette előttük. Az lenne a kérdésem milyen program kell a tabletre, hogy pl. egy 2 oldalas kottánál ne kelljen lapozni, mert ezt hangszerrel a kézben nem igazán lehet megoldani. Gondolom nem egy sima Word-ben, mert akkor annyira picik lennének a karakterek, hogy olvashatatlan lenne.
Köszi előre is a segítséget, ha valaki már használt ilyent, vagy tudja milyen progival dolgoznak a zenészek.
ha a tableten nem tudsz lapozni, akkor a papír alapú kottát sem tudnád.
A valamirevaló dobkották egyébként lapozhatóak.
A valamirevaló dobosok tudnak lapozni.
Nyilván meg lehet jeleníteni két oldalt is egyszerre, csak ugye kisebbek lesznek a hangjegyek. ;-)
Köszi a válaszokat, de biztosan nem ez a megoldás. Egy dobos folyamatos dobolás közben nem tud átnyúlni a lábcinen keresztül a tablethez, de egy gitárosnak, vagy vonósnak sincs szabad keze.
A papír alapú kottánál a kottaállványon kinyitva van a 2 oldal, ott nem kell lapozni. Tableten 2 oldal egyszerre 1,5 m távolságból olvashatatlan.
E-book teljesen más. Esetleg valami más használható ötlet?
A dobos mellett balra, ha jobbkezes, akkor ott a lábcin. :)
Arra azért kíváncsi lennék, hogy pl. egy gitáros, aki végig bont egy számot vajon mikor és melyik kezével kopogtatja a tabletet? Ja, picit abbahagyja a zenélést? :)
Nagyon bunkó volt a hozzászólásod, de gondolom ezt nem vetted észre, mert nem azon a szinten vagy. :D
Ha normálisan nem tudsz válaszolni, mert lövésed sincs róla, akkor inkább ne okoskodj. Bölcsebb maradsz. ;)
Egy normális kérdésre, lehet normálisan is válaszolni, esetleg még azt is, hogy "ezt bocs én nem tudom".
Kis barátom, 40 éve dobolok, éveket húztam le olyan zenekarban, amelyeket te lehet hogy csak hírből ismersz. Vagy még úgy sem. :D
Pl. Pannon Filharmonikusok, de nem sorolom.Nem parasztlengősen, hanem iskolában tanultam, és nem a dobolással vannak gondjaim. :) Ahol jelenleg zenélek mi nem olyan zenét játszunk, ahol van idő kapkodni. Ha te engem a dobosok szégyenének tartasz, én téged az emberek szégyenének, nem is neveznélek annak. :)
Ez a gáz, hogy vannak ilyen lények, mint te, aki egy kérdésre csak arcoskodással tud válaszolni, nem ismeri a kulturált beszélgetést.Kímélj meg a válaszaidtól kérlek, nem érnek semmit. Talán lehetőséget adsz arra, hogy olyan válaszoljon, aki használ is ilyen módszert.
Legye szép napod! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!