Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tablettel hogy lehet helyettes...

Drummerist kérdése:

Tablettel hogy lehet helyettesíteni a kotta papírokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Több helyen láttam már, hogy zenészek nem kottából játszanak, hanem tablet van helyette előttük. Az lenne a kérdésem milyen program kell a tabletre, hogy pl. egy 2 oldalas kottánál ne kelljen lapozni, mert ezt hangszerrel a kézben nem igazán lehet megoldani. Gondolom nem egy sima Word-ben, mert akkor annyira picik lennének a karakterek, hogy olvashatatlan lenne.

Köszi előre is a segítséget, ha valaki már használt ilyent, vagy tudja milyen progival dolgoznak a zenészek.

2017. nov. 28. 20:29
1 2
 1/12 Dongaben ***** válasza:
Az ujjukat használják ők is a lapozáshoz, mint a papír alapú kottánál, csak itt egyszerűbb, és gyorsabb. A legtöbb programnál csak elég "koppintani" a lapozáshoz. Rengeteg ilyen program van...
2017. nov. 28. 20:37
 2/12 anonim ***** válasza:

ha a tableten nem tudsz lapozni, akkor a papír alapú kottát sem tudnád.

A valamirevaló dobkották egyébként lapozhatóak.

A valamirevaló dobosok tudnak lapozni.

Nyilván meg lehet jeleníteni két oldalt is egyszerre, csak ugye kisebbek lesznek a hangjegyek. ;-)

2017. nov. 28. 20:37
 3/12 Dongaben ***** válasza:
Én csak könyv olvasáshoz használom: "CoolReader". De lapozáshoz elég egy "koppintás" a képernyőre. Szerintem, ilyesmit használnak ők is.
2017. nov. 28. 20:42
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de biztosan nem ez a megoldás. Egy dobos folyamatos dobolás közben nem tud átnyúlni a lábcinen keresztül a tablethez, de egy gitárosnak, vagy vonósnak sincs szabad keze.

A papír alapú kottánál a kottaállványon kinyitva van a 2 oldal, ott nem kell lapozni. Tableten 2 oldal egyszerre 1,5 m távolságból olvashatatlan.

E-book teljesen más. Esetleg valami más használható ötlet?

2017. nov. 28. 22:31
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt még kifelejtettem, hogy pontosan a 2 oldalas A4-es kottákat szeretném tudni hogy oldható meg egy kis tableten, hogy ne takarja el a nagy kotta a zenészeket, mégis látható legyen.
2017. nov. 28. 22:36
 6/12 Dongaben ***** válasza:
Ezt mondjuk lehet, hogy a "zene" kategóriában kellene kérdezni. Hátha, ott van olyan, aki használ is ilyet...
2017. nov. 28. 22:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Érdekes, nálunk a dobosnak nem a cinen túl volt a kottája, hanem mellette, balra. :) Azt pedig nem próbáld már bemesélni hogy egy gitáros, vagy egy vonós nem tud lapozni. A dobosokat így is mindenki hülyének nézi, ne játssz már rá még jobban. :D
2017. nov. 28. 23:09
 8/12 A kérdező kommentje:

A dobos mellett balra, ha jobbkezes, akkor ott a lábcin. :)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy pl. egy gitáros, aki végig bont egy számot vajon mikor és melyik kezével kopogtatja a tabletet? Ja, picit abbahagyja a zenélést? :)

Nagyon bunkó volt a hozzászólásod, de gondolom ezt nem vetted észre, mert nem azon a szinten vagy. :D

Ha normálisan nem tudsz válaszolni, mert lövésed sincs róla, akkor inkább ne okoskodj. Bölcsebb maradsz. ;)

Egy normális kérdésre, lehet normálisan is válaszolni, esetleg még azt is, hogy "ezt bocs én nem tudom".

2017. nov. 28. 23:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Figyelj, lehet hogy nálatok a földhöz van rögzítve a kottaállvány, a gitárosnak meg odaragadt a keze a húrokhoz, de mikor még big bandben játszottam, és csináltam a kottákat, elég sokat egyeztettünk a zenészekkel, köztük a dobossal is, és ha véletlenül több oldalasra is sikerült egy kotta, akkor is próbáltam úgy megcsinálni, hogy a lapozás a szünetekre essen. Nem sok olyan szám volt egyébként, ahol nem volt mindenkinek valahol legalább egy ütem szünete. A dobkotta méretének a csökkentésére is meglepően jó jelölések vannak érvényben, így nagyon ritka volt az, hogy a dobosnak 2 oldalasnál több lett volna a kottája, de nem egyszer láttam hogy a dobosunk lapozott játék közben, mégsem esett ki a ritmusból. Lehet hogy bunkó vagyok, de te sem vagy piskóta. Majd ha annyi dobkottát láttál már, mint amennyit én írtam, akkor talán felülhetsz a magas lóra, addig is gyakorold a hangnemváltást XD, és én erősen elgondolkodnék azon, hogy megfelelő-e ez a nick, te dobosok szégyene. :)
2017. nov. 29. 00:29
 10/12 A kérdező kommentje:

Kis barátom, 40 éve dobolok, éveket húztam le olyan zenekarban, amelyeket te lehet hogy csak hírből ismersz. Vagy még úgy sem. :D

Pl. Pannon Filharmonikusok, de nem sorolom.Nem parasztlengősen, hanem iskolában tanultam, és nem a dobolással vannak gondjaim. :) Ahol jelenleg zenélek mi nem olyan zenét játszunk, ahol van idő kapkodni. Ha te engem a dobosok szégyenének tartasz, én téged az emberek szégyenének, nem is neveznélek annak. :)

Ez a gáz, hogy vannak ilyen lények, mint te, aki egy kérdésre csak arcoskodással tud válaszolni, nem ismeri a kulturált beszélgetést.Kímélj meg a válaszaidtól kérlek, nem érnek semmit. Talán lehetőséget adsz arra, hogy olyan válaszoljon, aki használ is ilyen módszert.

Legye szép napod! ;)

2017. nov. 29. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!