Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Videó hangsávok szinkronizálása?

Kisvuk29 kérdése:

Videó hangsávok szinkronizálása?

Figyelt kérdés

Vannak olyan sorozatok amiket letöltöttem angolul és magyarul is (ha nem volt dual változat) de így olyan sok helyet foglalnak és szeretném összeolvasztani őket

A gondok nem is itt kezdődnek mert mkvtoolnix-el (ha jól emlékszem) össze lehet hozni de már 1-2 mp eltérés is nagy csúszást okoz nem hogy percek

Van olyan ami a reklámok végett kint 1 óra itthon 50 perc

Ami még jobban megnehezíti a dolgom hogy 3 operációs rendszerem is van de mind linux (az ubuntu studiot pont videós programok miatt használom)

Néztem youtubeon de a legtöbb videó használhatatlan a videós indiai akcentusa miatt

Valaki segítene merre induljak el? :D

2017. nov. 24. 13:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha csak össze kellene illeszteni sima ügy lenne, csakhogy nálunk van egy olyan jelenség hogy cenzúrázzák a sorozatokat és kivágnak jeleneteket, másodperceket. Ezért itt nem csak a reklámok helyén kell 2-3 vágást csinálnod, hanem annyiszor megvágni és újrailleszteni a hanganyagot ahányszor a magyar szinkron hiányzik a kivágott részek miatt. Összehasonlításképpen csak a műsoridőt nézve egy 22 perces szitkom nálunk sokszor 18-19 perces, és 2-4 perc ki van dobva belőle.

Ha láttál már szinkronos sorozatot ahol hirtelen átvált 2 mondatra angolra a szereplő, az pont az ilyen újravágott eredmény amit el akarsz érni. Mert ahol nincs szinkron ott sem tátoghat a karakter, hanem akkor az eredeti nyelven szólal meg.

Szerintem ez irtó aprólékos és monoton munka csak azért hogy nyerj pár száz mega helyet, mert nem hiszem hogy egy program képes lenne érzékelni hogy egy hangsáv a videóhoz képest hol, hányszor és milyen hosszan hiányzik, azaz neked ezt egyesével kellene mindig figyelni-vágni-illeszteni (itt marad egy lyuk ahol nem szól semmi) majd a néma lyukhoz a másik hanganyagot keresni, vágni, illeszteni.

2017. nov. 24. 13:45
 2/2 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy aprólékos munka, de nem pár száz megát hanem pár száz gigát nyernék (saccra 2-300 de még nem számoltam)

Meg csinálnám akár mennyire aprólékos csak nem tudom mi kell hozzá

Félő hogy egy kdenlive ide kevés

Ja és van olyan ami az eredetiben mondjuk 22:06 magyarul meg 21:54 hosszú mert más az fps arányuk de ez már elég hogy elmásszon durván a hang pedig csak pár mp

2017. nov. 24. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!