Tervrajz / szabásminta szkennelő és nyomtató programot keresek?
Tudnátok ajánlani ilyen programokat?
A bevitel 8*A4,a kivitel szintén max. A4-es
A szkenner csak A4-et tud bevinni és a nyomtató is csak max A4-et tud nyomtatni, a végén összeragasztanám.
A gond csak ott van, ha szekennelem, akkor ahhoz hogy 1:1 arány legyen sokat kell vele szenvednem, ráadásul az átfedésekkel is, hogy ne maradjon ki rész. Most csak még a word-be kísérleteztem vele (mivel ott lehet igazán látni az A4-es méretet vonalzóval :P tudom ez így eléggé kezdő)
Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan program ami, ha szkennelek akkor 1:1 arányt megtartja, automatikusan összeillesztgeti (felismeri az átfedéseket) és a végén 8*A4-es oldalakra feldarabolja a nyomtatáshoz, úgy hogyha kivágom az A4-es papírról (mivel a nyomtatónak kell hagyni margót, min. 1 cm lent, fent, balra, jobbra) akkor pont passzolni fog?
Remélem érthető voltam :)
Köszi mindenkinek, aki eszi a fáradságot és válaszol!
Ha minden oldalt ugyanakkora felbontásban szkennelsz akkor a kis képek mérete is arányos lesz egymáshoz.
Szkennelésre én a Windows beépített cuccát használom, az jó gyors. A sajátgépnél kell hozzá a szkenneren duplát kattintani a többi értelemszerű.
Összerakni a photoshop könnyedén összerakja ha elég nagyok az átfedések, keress rá panorámakép készítésre. (igaz nem erre van, de szerintem erre is nagyon jó)
Darabokban nyomtatásra/plakátnyomtatásra sok nyomtató is képes ha a nyomtatási beállításoknál ezt megadod neki. Ha nem van ilyen program a neten, sajnos a nevére már nem emlékszem.
Ezen az oldalon online megcsinálják: [link]
csak töltsd fel a képet jpg-ben állítsd be hogy daraboljon és töltsd le a feldarabolt képet pdf-ben. Hátránya, hogy csak 1mb alatti képet tudsz feltölteni, valamint, hogy csak bizonyos arányokban darabol, bár ez kijátszható némi lapméretes-fehér területes trükkel.
Amivel én igyen különlegesebb méreteket szoktam darabolva nyomtatni az CorelDraw. A nyomtatásnál lehet beállítani a plakátnyomtatás részleteit és bármit megcsinál. (Ha Hajdú-Bihari vagy megmondom melyik teleházba hozd be és megcsinálom, feltéve, hogy megéri odáig jönni)
Szóval a Coreldraw lesz a befutó :)))
Elég messze lennél, de azért köszi a felajánlást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!