Windows 7ből melyiket ajánljátok ha csak egy sima gép van itthon nem kell nyomtató megosztás, otthoni hálózat stb?
Figyelt kérdés
Gondolom volt már ilyen kérdés de azért megkérdem én is :) Windows 7 verzió között van.e lényeges különbség? mondjuk ultimate lassabb.e mint a starter? Ahogy már említettem egy gép van nincs router, otthoni hálozat, nyomtató megosztás és stb. Szóval melyiket?2011. nov. 4. 22:00
1/12 Heckler válasza:
A starter szinte csak noteszgépeken van, előtelepítve, úgyhogy azzal nem valószínű, hogy találkozol. Home Premium neked bőven elég lesz. Sebességben nincs különbség.
2/12 _Jessy_ válasza:
Ha több, mint 4GB memória van benne, akkor Ultimate. Azt hiszem ennél kisebb verzió nem kezel 4GB-nál többet.
3/12 Heckler válasza:
Hülyeség. Hogy melyik kiadás, annak semmi köze ahhoz, hogy mennyi memóriát tud megcímezni.
Amiről te beszélsz, az a 32/64 bites rendszer.
4/12 A kérdező kommentje:
rendben 64 bites verzióra gondoltam amúgy eddig is úgy volt mert ram 8GB van benn összesen 10GB memória mert ha jól tudom VGA-t is hozzá kell számolni de ez most lényegtelen. Szóval akkor Home Premium bőven elég?
2011. nov. 4. 22:26
5/12 _Jessy_ válasza:
Megcímezni tudja, csak nem akarja. Microsoft üzleti fogás, amiről beszélek. Olvass utána :)
6/12 A kérdező kommentje:
most akkor arról van szó hogy fel ismeri a 8GB memóriát ki is írja meg ilyenek csak nem használ ki 4GB-nál többet?
2011. nov. 4. 22:28
7/12 Heckler válasza:
_Jessy_ - minek olvassak utána? Nettó hülyeséget írsz. 64 bites Home Premium van fent, a memó gond nélkül meg van címezve, tele is írom, ha akarom. A disztrónak semmi köze a memóriacímzéshez, ennek egyedül ahhoz van köze, hogy 32 vagy 64 bites a rendszer.
8/12 _Jessy_ válasza:
Rosszul tudtam :) De egyébként valami ilyesmiről van szó.
Home Premium, vagy fölötte szerintem megfelelő. Azt, hogy a video memóriát is hozzászámolja-e a kezelésnél, azt nem tudom, ezért voksolok inkább a Premium, vagy fölötte mellett. Egyébként X64-nél ~8TB-t tud megcímezni.
9/12 _Jessy_ válasza:
Nem a címzésnek van hozzá köze, ahogy azt előbb írtam is! Nem azt mondtam, hogy nem tudja, hanem azt, hogy le van tiltva. Hogy miért? Kérdezd a mikrofost. Azzal kapcsolatban tényleg tévedtem, hogy Ultimate alatt nem kezel 8GB-nél többet. Ezt leellenőrizheted a fenti linken is.
10/12 Heckler válasza:
A fenti linken pont az derül ki, hogy home basicnél van egy 8 GB-os limit, premiumnál 16, az összes többinél meg 192. Semmi olyanról nincs szó, az Ultimate-en kívül a többi nem címez 4 gigánál többet (mint ahogy állítottad azt a 22:15-ös kommentedben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!