Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7ből melyiket ajánlját...

Windows 7ből melyiket ajánljátok ha csak egy sima gép van itthon nem kell nyomtató megosztás, otthoni hálózat stb?

Figyelt kérdés
Gondolom volt már ilyen kérdés de azért megkérdem én is :) Windows 7 verzió között van.e lényeges különbség? mondjuk ultimate lassabb.e mint a starter? Ahogy már említettem egy gép van nincs router, otthoni hálozat, nyomtató megosztás és stb. Szóval melyiket?
2011. nov. 4. 22:00
1 2
 1/12 Heckler ***** válasza:
A starter szinte csak noteszgépeken van, előtelepítve, úgyhogy azzal nem valószínű, hogy találkozol. Home Premium neked bőven elég lesz. Sebességben nincs különbség.
2011. nov. 4. 22:03
 2/12 _Jessy_ ***** válasza:
Ha több, mint 4GB memória van benne, akkor Ultimate. Azt hiszem ennél kisebb verzió nem kezel 4GB-nál többet.
2011. nov. 4. 22:15
 3/12 Heckler ***** válasza:

Hülyeség. Hogy melyik kiadás, annak semmi köze ahhoz, hogy mennyi memóriát tud megcímezni.

Amiről te beszélsz, az a 32/64 bites rendszer.

2011. nov. 4. 22:17
 4/12 A kérdező kommentje:
rendben 64 bites verzióra gondoltam amúgy eddig is úgy volt mert ram 8GB van benn összesen 10GB memória mert ha jól tudom VGA-t is hozzá kell számolni de ez most lényegtelen. Szóval akkor Home Premium bőven elég?
2011. nov. 4. 22:26
 5/12 _Jessy_ ***** válasza:
Megcímezni tudja, csak nem akarja. Microsoft üzleti fogás, amiről beszélek. Olvass utána :)
2011. nov. 4. 22:27
 6/12 A kérdező kommentje:
most akkor arról van szó hogy fel ismeri a 8GB memóriát ki is írja meg ilyenek csak nem használ ki 4GB-nál többet?
2011. nov. 4. 22:28
 7/12 Heckler ***** válasza:
_Jessy_ - minek olvassak utána? Nettó hülyeséget írsz. 64 bites Home Premium van fent, a memó gond nélkül meg van címezve, tele is írom, ha akarom. A disztrónak semmi köze a memóriacímzéshez, ennek egyedül ahhoz van köze, hogy 32 vagy 64 bites a rendszer.
2011. nov. 4. 22:31
 8/12 _Jessy_ ***** válasza:

Rosszul tudtam :) De egyébként valami ilyesmiről van szó.

[link]

Home Premium, vagy fölötte szerintem megfelelő. Azt, hogy a video memóriát is hozzászámolja-e a kezelésnél, azt nem tudom, ezért voksolok inkább a Premium, vagy fölötte mellett. Egyébként X64-nél ~8TB-t tud megcímezni.

2011. nov. 4. 22:32
 9/12 _Jessy_ ***** válasza:
Nem a címzésnek van hozzá köze, ahogy azt előbb írtam is! Nem azt mondtam, hogy nem tudja, hanem azt, hogy le van tiltva. Hogy miért? Kérdezd a mikrofost. Azzal kapcsolatban tényleg tévedtem, hogy Ultimate alatt nem kezel 8GB-nél többet. Ezt leellenőrizheted a fenti linken is.
2011. nov. 4. 22:35
 10/12 Heckler ***** válasza:
A fenti linken pont az derül ki, hogy home basicnél van egy 8 GB-os limit, premiumnál 16, az összes többinél meg 192. Semmi olyanról nincs szó, az Ultimate-en kívül a többi nem címez 4 gigánál többet (mint ahogy állítottad azt a 22:15-ös kommentedben).
2011. nov. 4. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!