Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet win 7 mellé Xp-t...

Sütnivaló kérdése:

Hogyan lehet win 7 mellé Xp-t op rendszert telepíteni? A legtöbb régi játék csak Xp alatt fut. (elvileg megoldható, de hogyan? )

Figyelt kérdés

2017. okt. 25. 09:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Előbb kell telepíteni az xp-t, utána a 7-et, persze külön partícióra. Viszont abból gond lehet, ha a 7 64 bites, az xp pedig 32...mivel xp64-ről csak rosszat lehet hallani. Szóval 32-32, vagy 64-64...
2017. okt. 25. 10:03
 2/12 anonim ***** válasza:
És még szükséges egy adatpartíció is.
2017. okt. 25. 10:04
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de én úgy gondoltam, hogy az XP-t egy sima új mappába tenném csak. Nem lehetne igy?
2017. okt. 25. 10:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem, nem lehetne.
2017. okt. 25. 10:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, Kicsit reménykedtem benne. hogy sikerülhet
2017. okt. 25. 10:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Win7 tud xp módban is futtatni, minek xp-t ezert feltenni
2017. okt. 25. 10:26
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Na, akkor legyünk hatékonyak, mert ahogy látom, a többség 'bazsik segiteni.

Normális esetben az az eljárás, hogy ha több rendszert szeretnénk egymás mellé telepíteni és boot menüvel választani közülük, akkor először mindig feltesszük a legrégebbi rendszert, majd az egyre-egyre újabbakat. Így az éppen telepített rendszer ismerni fogja az előzőeket és segít a multiboot kialakításában. Mi viszont szeretjük a kihívásokat, nézzük meg, hogy lehet 7 után pl. XPt telepíteni úgy, hogy utána mindkét rendszer használható legyen/maradjon.

Windows XP telepítés 7 után

1. Fent van a 7. Telepítsük fel egy másik partícióra a régebbi operációs rendszert.

2. Miután elindult az XP, kérjünk újraindítást és bootoljunk be a 7 DVD-jéről.

3. A nyelvbeállító képernyő után kérjük a Számítógép javítása funkciót.

4. Bejön a Rendszer-helyreállító beállítások ablak. Kattintsunk az Indítási javítás funkcióra vagy hívjuk elő alulról a Parancssor ablakot, és írjuk be a következő két parancsot:

Bootrec.exe /fixMBR

Bootrec.exe /fixBoot

A Microsoft szerint hasonló eredményre vezet a következő utasítás is:

Bootrec.exe /NT60 All

5. Indítsuk újra a gépet. Most elvileg csak a 7 indítására van lehetőségünk. Ha elindult, Start menü keresőjével futtassuk a cmd parancsot, majd adjuk ki a következő utasításokat sorról sorra.

bcdedit /create {legacy} /d "Windows XP"

bcdedit /set {legacy} device boot

bcdedit /set {legacy} path \ntldr

bcdedit /displayorder {legacy} /addlast

6. Indítsuk újra a számítógépet!

Ja, ha több mint 3 giga memóriád van, az XP x32 kékhalált fog dobni telepités után, igy marad az x64.

2017. okt. 25. 10:33
 8/12 anonim ***** válasza:

még valami, a 7-ben a cmd-t rendszergazdaként futtasd.

Rendes voltam? :)

2017. okt. 25. 10:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Rendes voltál.

Szegény el is rémült...innen. D

2017. okt. 25. 12:55
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem rémeültem meg, csak egy kicsit ....:D Nekem ez igy nagyon kinainak tünik. Rövidem elmondom ,hogy én hogyan jártam. ...... 2 éve telepítettem a win 7-et az XP-t feledve. Aztán ahogy lenni szokott, a gépem elkezdett vacakolni, . A sok frissités helyett inkább ujra telepítem az egészet. Kiderült a win 7 lemezem eltünt. Szóval akkor marad az XP, ami még megvolt. De ujra telepítésnél derült ki, hogy semmit nem tud, se hang, se internet ... Semmi.... Miután beszereztem egy másik win 7-et, ...az XP mellé tettem , és így az XP egy uj mappába került, mig a win 7 volt a rendszergazda .... Ezzel el tudtam érni, hogy a "régi" XP-s játékok fussanak win 7 op rendszeren is. A lényeg : Tulajdonképpen azt szeretném, ha ugyan ez megoldható lenne, de úgy hogy ne kelljen "bonyolult" parancssorokat is kiadni.. Egy egyszerű Xp mappával is megelégednék. :)
2017. okt. 26. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!