Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mik a jelei a BIOS-t támadó...

Mik a jelei a BIOS-t támadó vírusoknak?

Figyelt kérdés
Félek,hogy valami BIOS-t támadó vírust szedhettem össze,mert a gépem elég furcsán viselkedik,pedig szoftveres részről már átnéztem a Malwarebytes-sel,a Norton-nal,A Hitman Pro-val,A Spybot-tal,BitDeenderrel és Kasperskyvel is.Hardveres részről pedig memóriát,tápegységet,videokártyát cseréltem és egyik se hozta vissza a normál működést.Vírusirtást csökkentett módban is próbáltam mind az 6-tal,egyik se jött be.Lehetséges,hogy BIOS vírusom van?Mik ennek a tünetei?

2017. szept. 23. 16:37
 1/4 pethy997 válasza:
Mit értesz furcsa viselkedés alatt?
2017. szept. 23. 16:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Írhatnál többet erről a "furcsán viselkedés" észrevételedről.

- Miért viselkedik furcsán? Vagyis, miket tapasztalsz?

- Esetleg egy konfigurációs leírás a gépedről?

- Operációs rendszer?

2017. szept. 23. 16:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Hirtelen leállás,fagyások,újraindulás,kék halál,furcsa hangok a hangfalból.Windows 10-em van.Konfig:Táp:EVGA 550 B3 550W Bronze (220-B3-0550)

Merevlemez:Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX

Alaplap:MSI A68HM-P33

Processzor:AMD A10-7890K Quad-Core 4.1GHz FM2+

RAM:16 GB Kingston

Videokártya:MSI Radeon RX 550 2GB GDDR5 128bit PCIe (RX 550 2GT LP OC)

2017. szept. 23. 17:32
 4/4 pethy997 válasza:

Amennyire én tudom a biosba nagyon nehéz vírust juttatni, mivel ammenyi gyártó annyi különböző típusú BIOS rendszer létezik.

Az is lehet hogy csak szimplán alaplapi hiba.

Manapság már egyre inkább úgy gyártják a holmikat, hogy ne bírják "túl" sokáig.

2017. szept. 23. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!