Letöltöttem egy spyware programot (Spyware Doctor) és behalt az egész gépem! Mi történt a gépemmel? Mit csináljak most?
A Spyware Doctor egy már nem támogatott (6 éve - 2011 óta - nem frissített, elavult) szoftver innen volt eredetileg elérhető:
ha innen (vagy más, 3. fél oldaláról) töltötted le kaphattál kártevőt:
Kártevőirtáshoz vagy indítsd el "Csökkentett mód hálózattal" módban a gépet:
és futtass kártevőirtó-alkalmazásokat:
* Malwarebytes Anti Malware: [link]
* ADWCleaner: [link]
* HitmanPro: [link]
* Zamana AntiMalware: [link]
illetve vírusirtókat:
* Kaspersky Security Scan: [link]
* Norton Security Scan: [link]
* Trendmicro HouseCall: [link]
* Panda Cloud Cleaner: [link]
* Dr Web Cure It: [link]
* Eset Online Scanner: [link]
Vagy vírusirtást végezhetsz rendszerinduláskor lefuttatható alkalmazásokkal is:
Ha, röviden, tömören és érthetően fogalmazva "wooden" pc-d van érthető ha így lezabálja a gépedet. Bár ez úgy tűnik több, mint simán annyi, hogy sok a gépnek a program. Akkor szépen lassan, de felállna a rendszer. Amit ajánlhatok és majdnem 100, hogy megoldást fog nyújtani az ez: [link]
Ez egy portable linux (live linux), azaz hordozható. Pendrive-ra kell elkészíteni ahogy azt az útmutató írja is. Legfőbb előnye, hogy a windows vírusok linuxon hatástalanok egyrészt. Másrészt, nem fog aktiválódni, elindulni a windows rendszered ez esetben ami azt jelenti, hogy a kérdéses vírus el sem fog indulni de ha elindul akkor is. Egy rakat védelemmel telepakolt portable linux ellen egy windows-os vírus megnézném mit kezd :D Ha egyszer bebootoltál a pendrive-ról akkor jöhet a tisztogatás. Sőt, fájlkezelőt is tehetsz bele ha szükségét érzed egy clean installnak (formázod a rendszerpartíciót és felrakod újra a rendszert) hogy átmenthesd a fontos adatokat. Javaslom készítsd el és soha ne is piszkáld azt a pendrive-ot. Ha úgy van úgy is kapcsolódik a hálózatra és neten keresztül a rajta levő programokhoz keres frissítéseket magától így nem is kell kézileg elvégezni ezeket a frissítéseket.
De nem tudok elindítani semmilyen vírusírtót sem,mert meg sem tudok nyitni semmit sem!Még egy képet vagy mappát sem.Rákattintok és lefagy az egész.Már vagy 10x újraindítottam,de semmi.21:50 óta várom,hogy legyen valami,de semmi nincs.A vírusírtómat sem tudom megnyitni.Beszart az egész.Régen,ha bekapcsoltam a gépet,mindig legelőször a vírusírtó ugrott fel,de most az sem jön be.
Hovy tudom csökkentett módban elindítani?
Sikerült csökkentett módban elindítani.Most megy a Spyware Doctor uninstallja.
Nem lehet,hogy azért van ez,mert fent van még az avast is a gépen és így a 2 vírusírtó kiüti egymást?Hallottam,hogy van ilyen
És emiatt kiüthetik a gépet teljesen?Mint most?
Letöröltem csökkentett módban a Spyware Doctort és most újra működik a gép.Köszi a segítséget.De nem értem,miért van ez,hogy letöltök egy kémprogram keresőt és kiüti a gépemet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!