Melyik Office csomagot vegyem meg, illetve honnan?
3 Programra lesz szügségem:
Microsoft Outlook
Microsoft PowerPoint (Ez lenne a legfontosabb!)
Microsoft Word
2003-ban ez volt a nevük, most nemtudom
Elég messze van a Libre az MS-Office tudásától, de abban igazad van, hogy az alapfeladatokra ugyanúgy alkalmas, és ingyenes (csak ne lenne annyira, de annyira csúnya... :-) ). Ha a munkád nem igényli, hogy 100%-ban tudj fogadni MS-Office dokumentumokat és/vagy előállíts ilyeneket, akkor tegyél egy próbát vele, megéri.
Ha mégsem jönne be, akkor a legújabb Office árak és lehetőségek pedig itt vannak összefoglalva:
Nekem a standard otthoni verzió van (az 5 PC-re telepíthető), amiben három „jóság” van:
- nincs reklám a Skype-on (azt sem tudom, mostanában szokott-e lenni egyáltalán, persze)
- 60 perc beszélgetést kapsz akár vezetékes, vagy mobil irányokba
- 1TB OneDrive tárhely
Plusz ha van a családban valaki, akinek ilyen kell, az 5 teleptési lehetőségből adhatsz át neki is, és a Te előfizetéseddel ugyanezeket használhatja (természetesen nem látjátok egymás tárhelyét, meg ilyesmi, ő is kap 1TB-ot, 60 percet, stb.).
Tény, hogy előfizetéssel drágább, mint a dobozos, viszont a legújabbat kapod + a hozzá tartozó felhős szolgáltatásokat - már ha tudod valamire használni. Én tudom. Éves előfizetéssel kb. 1 hónapot spórolsz egyébként.
1. A legtöbb otthoni felhasználónak az Office Home and Student bőven elég. A 2016-os verzió 45 000 Ft.
2. A LibreOffice addig tudja helyettesíteni az Office-t, amíg nem kell Office-ban készített dokumentumokat megnyitnod, onnantól megbukik. Ha nagyobb kompatibilitás kell, oda a szintén ingyenes WPS Office.
3. Egyébként sincs a csúcson a LO, próbálj csak meg egy 7-8 ezer soros, 15-20 oszlopos távblázatot másolni vele, szétmemleak-elni a géped. Ha csak nincs 8Gb RAM-od, fél óráig fogsz swappolni.
4. A LibreOffice nem csúnya, nálam most pl. így néz ki --> [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!