2,5 GB-os számítógéphez milyen asztali környezetű Debiánt telepítsek és honnan töltsem le?
Figyelt kérdés
Keresgéltem a letöltési linkeket de nem igazodom ki. Ubuntuval van már tapasztalatom de ott egyszerű volt kiválasztani a 32 és 64 bites rendszerek közül.2017. aug. 8. 21:35
1/6 anonim válasza:
Ha 64 bites processzorod van és 4 GiB vagy annál több memóriád, akkor mindenképpen az amd64-es változat kell.
Ha 32 bites processzorod van és(/vagy) 4 GiB-nál kevesebb memóriád, akkor az i386-os változat ajánlott.
A jelenleg legfrissebb stabíl változat a 9.1.0 "Strech".
A CD-képfájlok közül elegendő a netinst változat, ami csak a telepítéshez feltétlenül szükséges dolgokat tartalmazza - a többit a netről tölti le.
64 bites: [link]
32 bites: [link]
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sokat segítettél.
2017. aug. 8. 21:57
3/6 anonim válasza:
Asztali környezetből én a kis gépigényű XFCE-t tudom javasolni.
4/6 Alain Delon válasza:
Én mindenképp a KDE-t javasolnám neked. Az a leghasználhatóbb felület. Bár nem tudom, hogy a Debian átállt-e már a Plasma5-re (ez az új KDE). Én az openSUSE-t használom KDE 4.14-gyel 1,7 GB RAM-mal, szóval, ahogy nekem sincs, neked sincs szükséged "kisigényű" felületre. A Plsama5-nek is elég lenne az 1,7 GB RAM, de nálam annyira köhögős volt, hogy én inkább a régebbi KDE-re cseréltem le.
5/6 anonim válasza:
6/6 anonim válasza:
2,5g relatív soknak számít, bármelyik felület vígan elfut vele még chromium mellett is. Válaszd azt, amelyik tetszik!
Én a non-free installerrel próbálkozz inkább, ha nem szeretsz telepítés után/közben driver-ekkel szopódni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!