Az online bitcoin pénztárcák mennyire biztonságosak? (miket kell tennem hogy biztonságos legyen? )
[link] "De hogy a hátrányairól is szót ejtsünk: a nem megfelelő használattal a weboldal üzemeltetőjének kezébe kerülhetnek a privát kódok. Tehát lényegében más rendelkezhet a bitcoinjaink felett. Ez elég ijesztően hangzik, főleg, ha nagyobb összegekről beszélünk."
Csak nem írja meg hogy miket kell tennem egész pontosan.
Semmit. Ezek lényegében online bankok. Ha csődbemegy, vagy visszaél a pénzeddel (lásd: questor ügy), akkor semmit nem tudsz csinálni.
A lényeg, hogy ne egy ázsiai garázscégre bízd a coinjaidat, hanem valami nagyobbra, ami megbízhatónak tűnik!
De ezzel együtt szerintem hülyeség ilyeneket használni, jobb az, ha magadnak tárolod.
Ha olyan összeget tárolsz, amit fájna elveszíteni, akkor gondoskodj magad a tárolásról. A legbiztonságosabb valamilyen hardveres offline megoldás (esetleg papír)
Szilvi:
Nem vagyok ebben szakértő, de az állam szerintem csak az általa kibocsátott pénzre ad garanciát. Ha lenyúlják a bitcoinjaidat egy online pénztárcából, arra egész biztosan keresztet vethetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!