Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hol van a tegnap határa?

Hol van a tegnap határa?

Figyelt kérdés

Amikor Viberen beszélgetek valakivel, az éjfél után csak egy másodperccel elküldött üzenetekre azt írja, hogy "Ma", 23:59-ig meg "Tegnap". Viszont a státusz jelzésnél meg éjfél után is az van, "Legutóbb elérhető tegnap ekkor: ...". Hajnal 2 után meg "Legutóbb elérhető ma ekkor: ...".

Nem éjfél után van hivatalosan "ma", és minden az előtt 24 óráig visszamenőleg "tegnap"? A Viber hol húzza meg a tegnap és a ma határát?

2017. aug. 1. 05:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez egy kicsit filozófiai feelinget kapott. Simán mehetne a bölcsészet kategóriába is. xD

De amúgy minden nap éjfél után van ma és az előtt meg tegnap. A Vibert ennyire nem figyelem, hogy mikor mit ír, de ha zavar írj egy levelet a kedves fejlesztő programozó kollega uraknak/hölgyeknek hogy javítsák ki.

2017. aug. 1. 05:50
 2/5 anonim ***** válasza:

1.- Az, hogy hajnal 2 után már változik az nem a hajnal 2-höz köthető, hanem ahhoz, hogy te szimplán akkor vetted csak észre. Az illető éjfél és a te észrevételed között, legalább egyszer legalább háttérbe tette az alkalmazást. A Viber akkor is "újra belépés"-nek érzékeli, ha csak a háttérbe lett küldve és újra megnyitva, tényleges bezárás nélkül.

2.- Az hogy az üzenet és az elérhetőség máshogy frissül, az általában egy egyszerű programozási...hát nem hiba, mert lehet oka, de végülis ki tudja. Valószínűleg az üzenetrendszer a fogadó fél helyi idejét ellenőrzi, míg az accountrendszer a szerveridőt figyeli.

2017. aug. 1. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Off... Ezzel a címmel eltudnék képzelni egy bestseller regényt.
2017. aug. 1. 17:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Bakker már mindenhol matek van a info témában is meg filozófia? Èrtem én, hogy valahol a számokra épül, de a hétköznapi felhasználónak ez kicsit sok. A múltkor is a kedvenc szögfüggvényt kérdezte valamelyik az emberi tulajdonságokban. Nem lehetne csökkenteni egy kicsit a matekot, fizikát, filozófiát a közembereknek szánt témakörökben? Mondjuk igaza van annak, aki azt mondja, hogy ez valami sci-fi kalandregény/filmnek is beillene. XD
2017. aug. 1. 18:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát. Az első sor okés, ott értettem miről beszélsz. Az úgy volna a logikus, hisz éjfél után akár egy ezredmásodperccel is hivatalosan új napot írunk. Viszont az elérhető státusz lehet, hogy változhat ahogy írták is. Lehet, hogy a "tálcára" tételt is kilépésnek észleli a program.

Kis OFF: mikor láttam a címet azt hittem azt kérded, hogy ilyen film a neten hol van. Ugye van olyan, hogy "A holnap határa" amiben Tom Cruise játszik xDD Kis troll kérdés tudod :D Az emberekből bármi ilyesmit kinézek csak mert én is képes volnék ilyesmi fárasztásra :DD

2017. szept. 5. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!