Vettem egy laptopot dos rendszerrel. Sajnos nem tudok belépni nem értek hozzá. Kéri időt dátumot aztán semmi. Valaki segitene?
Ha nem értesz hozzá, akkor ne dos-szal, hanem windows-zal vagy osx-szel vegyél laptopot!
Ha már késő, és nem lehet visszacsinálni, akkor elviszed egy szervizbe vagy bárki hozzáértőhöz, aki sokkal többért telepít neked rá windows-t, mintha eleve azzal vetted volna.
A gépen valószínűleg a DOS-nak is csak a minimálverziója van. Amikor megjelenik a ">" jel, és utána ott villog a vízszintes kurzor, akkor parancsokkal kell műveleteket indítani. Próbáld ki azt, hogy "DIR /A", és akkor felsorolja a mappában levő fájlokat. Ha a "TREE" panacsot is képes végrehajtani, akkor a teljes DOS fel lett rá téve, de ez a Windowshoz szokott embernek nem jelent sok különbséget.
A DOS lényegében az FDISK parancs kiadhatóságáért van fent, ezt ki is próbálhatod. Viszont utána lépj ki Esc-pel a kapott menüből – hacsak nem tudod, hogyan kell a lemezt particionálni –, mert csinálhatsz egy kis gubancot.
Hol élsz te? A 90-es években? Létezik már windows is ám.
Azt sem tudom miért árulnak még most, 2017-ben is dosos laptopot. Egy elavult operációs rendszer.
Biztosan nem DOS, hanem Free DOS és azt telepítesz rá, amit akarsz. Én is azzal vettem, de magam telepítettem rá Windows 8.1-et.
Ha nincs olyan barátod, aki tud telepíteni, vidd szervízbe, de fizetni kell érte. Ha garanciális szervízbe kerül, merevlemezt cserélnek, Free DOS-szal kapod vissza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!