Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux helyett windows, de hogyan?

Linux helyett windows, de hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy vásároltam egy laptopot linux op-rendszerrel, ez szép és jó, de semilyen windowst nem lehet rá telepiteni..ilyen létezik?vagy mi lehet a baj?

már próbáltam,usb,cd-ről de semmi, kiirja,hogy bootolás akkor nyomjon meg egy gombot, és utána beadja a windows jelet és ennyi, nem megy tovább,hiába várok...

linuxot bármiről tudok telepiteni..

2017. jún. 29. 15:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Megy az, csak adj neki több időt.
2017. jún. 29. 15:22
 2/4 Takysoft ***** válasza:
100%

Készíts egy Windows telepítőt. Rendes MSDN-es iso-t szedj le, és Windows USB download Tool-lal tedd fel pendrive-ra.

[link]

Eddig lehet h rossz image-dzsel dolgoztál, vagy vacak programmal tetted át pendrive-ra.

(miután a cucc végzett vele, nyugodtan másolhatsz még pendrive-ra cuccokat)

Esetleg az is előfordulhat, hogy nem Windows 10-zel próbálkoztál... Valami érthetetlen okból vannak, akik lusták leszedni egy iso-t, és régi vackokkal játszanak feleslegesen, ami miatt egy halom bajuk lesz később.

Első szabály: mindig legújabb verzió!

Tedd be a pendrive-ot a gépbe. Indításkor hozd be a boot menüt (általában F11 vagy F12, esetleg Fn+F11).

LA Le van tiltva, akkor lépj be UEFI-be (vagy ha valami nagyon régi géped van, akkor BIOS-ba), és engedélyezd ott.

A mai gépeknél már szerencsére legtöbbször nem engedi, hogy a boot sorrendbe DVD-t vagy pendrive-ot betegyél, de ha mégis, akkor se csináld. Az nem a helyes út.

A boot menüben kiválasztod a pendrive-ot.

A Windows-zól NAGYON sok rosszat el lehet mondani, de egy jó tulajdonsága van. Életemben nem láttam, hogy bármelyik windows telepítőja egyszer is lefagyott volna.

Van, hogy vár. Van, hogy NAGYON NAGYON sokat vár. De előbb utóbb mindig tovább megy.

Vagy max hibát ír ki... jellemzően akkor, ha rossz dolgot próbálsz csinálni vele, vagy épp hardverhiba van.

De le sose fagyott még nekem, pedig több száz installon vagyok túl. (legalább 50 gépen)

Amikor megkéri a telepítő, hogy frissítésen vagy mit csináljon, akkor Egyedi telepítés, és a lemezopcióknál törölj minden partíciót.

Stndard konfig, hogy az SSD-re megy a Windows, és a HDD meg csak szabad hely,

De ha a gépedben csak SSD van, és esetleg sok rajta a tárhely(1tb pl), akkor azt is ketté lehet partícionálni, h gondolod. Én mindenképpen azt javaslom, hogy legalább 200 gigát hagyj a rendszernek, mert a system restore meg a cache, meg virtuális memória, stb lezabálják majd a helyet rendesen.

(ha esetleg csak HDD van a gépben, akkor azt add el, és vegyél bele SSD-t. operációs rendszert 2017-ben nem telepítünk HDD-re. Olyan blaszfémiában én nem veszek részt. Ha lehetséges, akkor NVME SSD, de azért egész gyorsan elfut a dolog sata-s verzióról is)

Telepítés után windows frissítés

(első szabály, mindig legújabb verzió)

Aztán driverek. De szerintem csak a videokártyadriverre lesz szükséged, mert mindegy egyébből a Windows talál magának. Esetleg hangkártya, ha valami nagyon spéci beállítás kell (nekem pl az spdif miatt kellett)

A windows letöltött driverei nem szoktak szoftvert feltenni, csak a drivereket, így a beállítások általában nem elérhetőek. Videokártyánál ez elég esszenciális pedig.

SOSEM a mellékelt pendrive-tól vagy dvd-ről!!!

Netről!!! (Első szabály, mindig a legújabb verzió)

Ha esetleg mégsem megy valami, akko írd le részletesen, h melyik lépés, esetleg mellékelj képet is róla!

2017. jún. 29. 15:47
 3/4 anonim ***** válasza:

És milyen Linux van rajta? Mert ha valami normális disztró, akkor inkább adj neki egy esélyt. Ha nem vagy hardcore játékos, aki csak a legfrisebb játékokat tolja, akkor százszor jobb, mint a Windows.

Amúgy: jó eséllyel UEFI van beállítva és SecureBoot, amit a hackelt Windows lemezed nem tud. Tedd át legacy-ba és mennie kell.

2017. jún. 29. 16:21
 4/4 A kérdező kommentje:
nincs ilyen lehetőség,hogy SecureBoot...:/
2017. jún. 29. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!