Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux Mint Sarah fent van a...

Linux Mint Sarah fent van a gépemen, lenne egy kérdésem?

Figyelt kérdés

Nem vagyok linuxos! Van egy használt gépem amin már eleve a linux volt fent, am szeretem, mert stabil gyors, szinte csak netezésre, meg tanulásra használom. Jelenleg az a problémám, hogy írnom kellene a szakdogát, de ezen csak libre office van, és mindig konvertálgatnom kell .odt-fált .doc-ba, amit már unok, és néha el is csúsznak a dolgok! Szóval utána olvastam valahol, és elvileg virtalbox alól lehet emulálni egy windows-t. Gondoltam egy próbát megér.

Bementem a szoftverkezelőbe és letöltöttem a virtualboxot. Gondoltam majd youtube-on ránézek, hogy milyen is ez a progi, vagy hogyan kell telepíteni stb. A problémám csak az, hogy nem tudom hol van. Hová tette? A minden alkalmazásban sincs, sem a letöltésekben, nem látom az ikonját sehol. A tálcán nincs is olyan menüpontom, hogy programok, szóval elvileg fent van a gépen, csak nem tudom hol, valaki segítene? :)

2017. jún. 26. 01:34
 1/4 A kérdező kommentje:

Egyébként olvastam a dualboot lehetőségről is.

Elég kicsi teljesítményű a gépem, nem tudom

hogyan lehetne jól kivitelezni, hogy egy

office fusson rajta.

2017. jún. 26. 01:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Miért nem mented docx-be? Az 10+ éve közös szabvány az m$ word és libre között.
2017. jún. 26. 06:14
 3/4 tabaki ***** válasza:

„mindig konvertálgatnom kell”

Félretéve, hogy a .doc már nem éppen mai szabvány, meg azt is, hogy manapság az MS-Office is olvassa az .odt-fájlokat, nem egészen világos, hogy miféle fáradsággal jár ez a „konvertálgatás”. Ha történetesen a .doc formátumot találod praktikusabbnak, beállíthatod, hogy a LibreOffice használja azt alaphelyzetben:

Eszközök → Beállítások... → Megnyitás és mentés → Általános → Alapértelmezett fájlformátum és ODF-beállítások → Mindig az alábbi formátumban mentse: Microsoft Word 97/2000/XP/2003

De esetleg megelégedhetsz a „Figyelmeztetés nem az ODF vagy az alapértelmezett formátumba mentéskor” checkbox üresre állításával, ugyanitt. Ekkor ugyan az .ODT marad az alapértelmezett, de a betöltött .doc-fájlt akadékoskodás nélkül ugyanúgy menti vissza.

A néha adódó csúszkálások két különböző gépen is megeshetnek, akkor is, ha csak MS-Office-t használsz. Ennek a a szöveg tisztességes megformázásával sokkal inkább elejét tudod venni, mint a mentési formátum beállításával. A végleges szöveget pedig érdemes PDF-ben rögzítened, akkor biztosan nem mászkál el.

2017. jún. 26. 07:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Szedd le a WPS Office-t ( [link] sokkal jobb az MS Office kompatibilitása, mint a LibreOffice-é, és nem is olyan bugos, fagyós, vacak mint a LO. A .deb csomagot telepítsd, ha a legutóbbi Alpha nem megy (sokaknál segfaultol), akkor próbáld meg az előzőt.
2017. jún. 27. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!