Windows 7 telepítési probléma?
Vettem 1 éve egy számítógépet Operációs Rendszer nélkül , amire elsőnek Windows 10 lett felrakva majd fél év után Windows 8.1-re váltottam , de valahogy ez sem jött be , így vissza mennék az örök zöld és a régi jó Windows 7-re .
Mivel a számítógépen nincs CD Meghajtó így USB-n keresztül kellene telepítenem az op rendszert . Rufussal Bootolhatóvá tettem a Pendrive-t , a BIOS-ban is be állítottam az USB-re a BOOT-ot , de amikor elindítom a gépet beadja a telepítőt , de amikor rá megyek a "Telepítés" gombra akkor ez fogad :
"Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most."
Néztem a tippeket :
1. USB 3.0
- Próbáltam mindegyik USB bemenetből , de ugyanaz.
Configom :
Valami tipp vagy segítség ?
Na ez a másik hogy nekem nincs ilyen opció hogy Raid vagy Achi.
Ez már a második Win 7 verzió amit leszedtem .
Szerintem, ha UEFI-s Win10-et telepítettél először, akkor GPT-s lett a formátum, - az NTFS-es Win7 telepítő pedig MBR-re akar telepedni.
Törölni kellene mindent a lemezről, de ahogy látom csak egy HDD van, azon pedig biztos sok fontos dolog...
USB-s próbálkozás után:
- partíciós séma GPT legyen
- fájlrendszer pedig NTFS helyett FAT32.
Sajnos ez sem jó
Amikor ezeket állítom be akkor a kettő opció üti egymást .
Ez a Hiba üzenet fogad :
"UEFI típusú cél rendszer esetén csak EFI alól bootolható ISO képfájlok támogatottak . Kérlek, válassz egy EFI alól bootolható ISO-t, vagy állítsd a cél rendszer típusát BIOS-ra."
Sajnos en nem jartam ilyen szerencsesen , mindent megprpbaltam de sehogy nem sikerult.
Aztan inkabb a Windows 10 mellett dontottem.
windows 8.1 se rossz!
vegyél egy cd/dvd lejátszót ha máshogy nem megy.
lehet vagy a win rossz vagy a rufussal rosszul irtad rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!