Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshop-ban ezt hogyan...

Photoshop-ban ezt hogyan tudom megcsinálni?

Figyelt kérdés

Nem tűnik nehéznek a probléma, csak nem igazán vagyok jártas. Az a lényeg hogy logót akarok csinálni és arra rátenni egy ilyen régies réteget, erre van egy remek képen. A gondom az lenne hogy mivel ez logo, szeretném ha nem üres háttér lenne, viszont ez így nem tudom megcsinálni és kivágással se akarok vacakolni mert sok külön álló rész van. Clipping massak hogy lehet megcsinálni azt, hogy ami egy másik képpel ki van töltve azt vágja ki.

Kép: [link]

Szóval a rolleding_5 lenne az a minta ami régiessé tenné a logo-t csak ezt nem tudom eltávolítani olyan könnyen. Most ugye csináltam belőle egy clipping mask-ot és azt szeretném ha most ami ki van töltve az vágja ki és utána az tenném rá overlay-el. Ezt hogy kell megcsinálni. Remélem érthető amit mondani akarok ...

2017. jún. 18. 13:41
 1/2 anonim válasza:

Ha jól értem, akkor íme:

Feltételezem Adobe Cs6-ot /vagy CC-t használsz (ugyanaz a kettő)

Kiválasztod a Logó rétegét, kijelölöd az egész logót, varázspálca nagy toleranciával megteszi.

Aztán rámész a másik rétegre, a rolleding_5-re, és ott inverz kijelöléssel kitörlöd a felesleget.

Ha pedig a logót ki akarod vágni (a régies réteggel rajta), akkor a kijelölést meghagyva, felül Rétegek-> Új->Réteg létrehozása kivágással. (vagy valami ilyesmi).

Remélem tudtam segíteni.

2017. jún. 19. 10:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már megcsináltam másképp, de igen jól értelmezted és köszönöm hogy segítettél!
2017. jún. 19. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!