Miért nem működik a realtek?
A legújabb verzióját telepítettem a gépre. A 2.81-et. Win7-em van 32 bit tehát ezt a fajtát töltöttem le. Mutatta a gép, hogy települ a program és a telepítés végén restartot kért. Újraindítottam. Nincs hang! Pedig ez egy audio driver. Évek óta ezzel a problémával küzdök, mert senki sem segít. Egyszer volt hangja, de újra lett telepítve azóta már párszor és "elveszett a hang". Pedig én ma is próbáltam az audio drivert rárakni, de SIKERTELENÜL! De miért írta ki, hogy telepítés mikor utána nem is működik a program? A semmi települt? C:\Program Files\Realtek\Audio és itt van 2 db mappa. A Drivers és az InstallShield. Most mit csináljak velük? Mindegyikben van 1-1 db alkalmazás, de rájük klikkelek és SEMMI sem történik. Órákat elb***sztam már ennek a drivernek a telepítésével.
Szokták kérni az alaplapom, bár nem tudom miért. Miköze ennek a realtekhez? Legújabbat letöltöm és csá. Alaplapom: ASRock N68C-S UCC
A legfrissebb realtek drivernek mennie kéne.
A Windows-ban jó eszköz van bekapcsolva?
Egyrészt minden eszközre tudsz hangtesztet nyomni elvileg a realtek szoftverközpontjából.
Másrészt Windowsban is érdemes átállítani a hangeszközt.
Win8-10-ben ez úgy van, hogy jobbkikk a hangerőikonra, ott playback deviced (lejátszóeszközök talán magyarul), és ott alapértelmezettnek állítod, amin szeretnéd, hogy menjen a hang.
Én jellemzően a HDMI (TV), a jack és az optikai között tudom váltogatni.
Nekem ezt speciel el kell játszani minden videokártyadriver frissítésnél, mert az újrateszi a HDMI audiodrivert, és reseteli a beállításokat.
Hogy Win7-ben hogy megy, arról ötletem sincs, vagy 5 éve nem láttam Win7-et...
https://www.youtube.com/watch?v=PyzbBkMtj_o
Win7-ben is így megy.
Amúgy Device Manager-ben (Eszközkezelő) nem mutat hibát a driverre?
Realtek szoftverben a hangteszt megy?
Ha esetleg optikait használsz, realtek driverben is be kellhet lőni az SPDIF kimentet.
Esetleg ez is működhet.
Ha a régi driver működik... olyat utoljára a SoundBlaster Live 5.1-emnél láttam utoljára WinXP-ben.
A Realtek azért annál értelmesebb cég.
1.-"Realtek szoftverben a hangteszt megy?" Mi van? Maga a szoftver sem jelenik nem hogy még tesztelgessem...
2.- A hangoknál csak a hangszórót mutatja semmilyen más eszközt. nem.
3.- Az eszközkezelőben ezek vannak: nvidia high definition audio 4x, nvidia virtual audio device (wave extensible) (wdm), usb-ear microphone
4.- Az ASRock-os holapon letöltöttem korábban a VIA high definition audio driver ver:v7700d-t nem működött, ahogy most sem!
5. Légyszi töltsd fel valahova az említett drivert! :S Vagy mutass egy oldalt, amin fenn van...
Itt van, de 32 bitest nem látok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!