Ubuntu ma már használható fő rendszernek?
Eltelt jó pár év, és régóta érdeklődöm a linux alapú rendszerek iránt, leginkább az ubuntu felé mert az unity felület az egyetlen ami tetszik azok közül amiket láttam.
Használhatóak mindennapi használatra? Elegem lett a windows kémkedéséből, érthetetlen felületéből amit a windows 10-el hoztak, stb..
Nem csak ma már, hanem évek óta.
Nekem 8 éve Linux a fő rendszerem (először Ubuntu, aztán Mint KDE, mivel nekem pont nem tetszik a Unity). Nem sírom vissza a Windowst. Mivel webfejlesztő vagyok (arra tökéletes a Linux), játszani meg ritkán szoktam (arra meg ott van a Steam) nekem teljesen jó mindennapi rendszernek. Párom, aki nem kocka egy Ubuntut használ a gépén és remekül megvan vele. 65 éves nagynéném szintén Linuxon netezik és emailezik, gond nélkül.
Manapság egy átlag felhasználót csak a megszokás tart Windowson.
Természetesen van pár terület, amire nem ajánlanék Linuxot: videoszerkesztés, CAD/CAM, nyomdaipari munkák, 3D modellezés (bár a Blender elég jó), hardcore játék.
Egyedül játékok terén van háttérbe szorulva, nem igen fejlesztenek rá...
És LinuxMint -et ajánlanám Cinnemon -al, könnyen használható.
Az Unity -vel amúgy sok gond volt, szerencsére váltanak róla, bár Gnome3 is ellet rontva, nagyon az Unityt koppintották, így ha Gnome alapú rendszer, akkor Inkább a Gnome2 másik irányba fejlesztett felülete a LinuxMint alatt kifejlesztett Mate.
Az új ubuntu már nem unity felületű? Na jó tudni.
A linux mint nekem olyan gyerekes kinézetű. Ezt nem rossz szándékkal vagy kritizálásképp mondom. :D De mint egy játék gép gyereknek
"linux mint nekem olyan gyerekes kinézetű"
Még jó, hogy írtam, hogy úgy néz ki, ahogy te akarod.
:DD
Gyerekes!? Mint egy játék gép!?
Nem vagyok nagy dizájner, de tűrhetőt kihoztam: [link]
És még csak programozói tudás sem kell.
Amúgy meg 1000 -nél is több Theme van amiből lehet válogatni.
Van olyan ami utolsó Pixelig Windows szerű. :-D
:D :D látom ezzel a mondatommal félrenyúltam.
Valóban a te verziód teljesen korrektül néz ki.
Hm.. Azt hiszem ma akkor fel is rakom a linux mintet. Nézek rá egy jó témát, aztán had szóljon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!