Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu ma már használható fő...

Ubuntu ma már használható fő rendszernek?

Figyelt kérdés

Eltelt jó pár év, és régóta érdeklődöm a linux alapú rendszerek iránt, leginkább az ubuntu felé mert az unity felület az egyetlen ami tetszik azok közül amiket láttam.

Használhatóak mindennapi használatra? Elegem lett a windows kémkedéséből, érthetetlen felületéből amit a windows 10-el hoztak, stb..

2017. máj. 29. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, de a 16.04-es Ubuntu szerintem rosszabb mint a 14.04-es, én inkább Linux Mintet használok.
2017. máj. 29. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Nincs szerencséd, az új Ubuntuk default felülete Gnome3, nem Unity :)
2017. máj. 29. 18:47
 3/10 anonim ***** válasza:
pont annyira használható, mint 10 éve. nem lett jobb, se rosszabb. vagy talán egy picit rosszabb, de ugye azt meg nem veszed észre.
2017. máj. 29. 18:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem csak ma már, hanem évek óta.

Nekem 8 éve Linux a fő rendszerem (először Ubuntu, aztán Mint KDE, mivel nekem pont nem tetszik a Unity). Nem sírom vissza a Windowst. Mivel webfejlesztő vagyok (arra tökéletes a Linux), játszani meg ritkán szoktam (arra meg ott van a Steam) nekem teljesen jó mindennapi rendszernek. Párom, aki nem kocka egy Ubuntut használ a gépén és remekül megvan vele. 65 éves nagynéném szintén Linuxon netezik és emailezik, gond nélkül.

Manapság egy átlag felhasználót csak a megszokás tart Windowson.

Természetesen van pár terület, amire nem ajánlanék Linuxot: videoszerkesztés, CAD/CAM, nyomdaipari munkák, 3D modellezés (bár a Blender elég jó), hardcore játék.

2017. máj. 29. 19:16
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyedül játékok terén van háttérbe szorulva, nem igen fejlesztenek rá...

És LinuxMint -et ajánlanám Cinnemon -al, könnyen használható.

Az Unity -vel amúgy sok gond volt, szerencsére váltanak róla, bár Gnome3 is ellet rontva, nagyon az Unityt koppintották, így ha Gnome alapú rendszer, akkor Inkább a Gnome2 másik irányba fejlesztett felülete a LinuxMint alatt kifejlesztett Mate.

2017. máj. 29. 20:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, a Unity-nak vége, a Canonical egy-az-egyben dobta.

"Inkább a Gnome2 másik irányba fejlesztett felülete a LinuxMint alatt kifejlesztett Mate"

+1 :)

Amúgy ha a desktop témára gondolsz, hogy az tetszik, akkor az szanaszét szabható. Pl. ezek Mate egyedi témák:

[link]

[link]

stb.

2017. máj. 29. 22:57
 7/10 A kérdező kommentje:

Az új ubuntu már nem unity felületű? Na jó tudni.

A linux mint nekem olyan gyerekes kinézetű. Ezt nem rossz szándékkal vagy kritizálásképp mondom. :D De mint egy játék gép gyereknek

2017. máj. 30. 22:34
 8/10 anonim ***** válasza:

"linux mint nekem olyan gyerekes kinézetű"

Még jó, hogy írtam, hogy úgy néz ki, ahogy te akarod.

:DD

2017. máj. 31. 03:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Gyerekes!? Mint egy játék gép!?

Nem vagyok nagy dizájner, de tűrhetőt kihoztam: [link]

És még csak programozói tudás sem kell.

Amúgy meg 1000 -nél is több Theme van amiből lehet válogatni.

Van olyan ami utolsó Pixelig Windows szerű. :-D

2017. máj. 31. 09:05
 10/10 A kérdező kommentje:

:D :D látom ezzel a mondatommal félrenyúltam.

Valóban a te verziód teljesen korrektül néz ki.

Hm.. Azt hiszem ma akkor fel is rakom a linux mintet. Nézek rá egy jó témát, aztán had szóljon. :)

2017. máj. 31. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!