Szerintetek egy Linux oprendszer mennyire használható programozás és fejlesztés terén? Windows-on érdemesebb vagy Linuxon érdemesebb programokat irni és futtatni?
Amelyik rendszeren a fejlesztői környezet (amiben a program készül) kényelmesen használható (vagy egyáltalán használható).
Ez a legfontosabb szempont szerintem. Mivel ha Linux-ra nincs is az adott nyelvhez/eszközhöz program, akkor vagy nem is tudsz fejleszteni vele, vagy virtuális géppel/emulátorral kell szenvedni.
Ez meg ugye attól függ, hogy mire fejlesztesz. Én pl. semmit nem tudnék kezdeni Linux alatt, mert a fejlesztéshez a Linux nem alternatíva. A gyártó nem készít Linuxra programot.
Attól függ, milyen nyelven, milyen platformra fejlesztesz.
Én például túlnyomórészt - a HTML/CSS/Javascript/PHP/Python/Bash kódjaimhoz - remekül megvagyok Linuxon, bár mostanság Delphiben is kell hogy fejlesszek, ahhoz meg ott a virtuális szerveren csücsülő Windows meg a Remmina a távoli eléréshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!