Használt Mac laptop programozáshoz, fejlesztéshez?
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy webfejlesztéshez, mobilalkalmazás fejlesztéshez milyen (használt) Mac laptopot vagy asztali gépet érdemes venni?
Webfejlesztéshez nem ajánlanám* (nincs vele gond, csak pár éves használt Mac áráért már kapni korrekt új üzleti notebookot is), mobilfejlesztéshez csak akkor, ha iOS-re is fejleszteni akarsz. Természetesen minél újabb gépet érdemes venni, legalább 8 GB RAM-mal. 2012-esnél régebbit biztosan nem ajánlanék, mivel az IDE, az Xcode csak a legfrissebb macOS-eken működik, és utóbbiak is egyre újabb modelleket követelnek meg... (Sierrának pl 2010-es vagy újabb MBP kell.)
*Igaz ugyan, hogy Safari nem érhető el Windowsra, így tesztelni sem tudsz vele, de - legalábbis idehaza - piaci részesése is kb 0.
Én így oldottam meg.
Mondjuk nek Windows-on, hanem Ubuntu/Linux-on.
https://www.youtube.com/watch?v=IqffmlfJ0ko
Webfejlesztéshez tökmindegy milyen Oprendszert használsz, mert a végeredmény úgy is többnyire egy Linux szerverre töltöd fel.
Mobil fejlesztéshez, meg vannak pluginok, amik a böngészőt olyan szélesre állítja, hogy emulálja a mobil szélességét.
Én azért döntöttem a VMware-s megoldás mellet, mert most azért MacOS/iPhone-t nem szerzek be, hogy csak a Safari-át használjam. Annyit nem ér. Majd panaszkodik a megrendelő, ha iPhone-on nem úgy jelenik meg. Persze ezt mondom is neki, hogy nézze meg, mert nekem nincs eszközöm rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!