Milyen applikációval tudok ilyen oda-vissza mozgó/vibráló képeket csinálni?
Máshogy nem tudom elmagyarázni, ezekben a videóklippekben vannak ilyenek ha meglátjátok megértitek:
https://www.youtube.com/watch?v=K44j-sb1SRY
https://www.youtube.com/watch?v=db0A0Jt2Al4
A videókba nem néztem bele, szerintem GIMP re gondolsz.
gimp.hu
Szerintem itt egyféle sztereó fényképezésről van szó.
* [link]
* [link]
* [link]
Készítenek egy képet majd vízszintesen arrébb viszik a kamerát kb. 6,5 cm-el (szemtávolságra).
A két képet meg egy videóban/animált gif-ben váltogatva mutatják.
Előbbihez valamilyen egyszerű videószerkesztő kell - itt van pár ingyenes:
* Avidemux: [link] - ez egyszerűbb vágási munkálatokhoz (ha nem akarsz effektezni, akkor elegendő lehet)
* Shotcut: [link]
* Openshot: [link]
* Lightworks: [link]
* PiTiVi: [link]
* Blender: [link] (ez mondjuk elsődlegesen 3D modellező alkalmazás, de van benne videószerkesztő)
Utóbbihoz ott az említett Gimp:
animált gif készítése:
[link] tutorials/Simple_Animations/
@#4:
Nem valószínű, hogy egy videoklipet valami viccprogrammal szerkesztenének De a vágóprogramok teljesen jók erre, csak nem kell azt várni, hogy készen bennük legyen fortély -- egyébként ki tudja, lehet, hogy némelyikben mégiscsak megvan, de a dolog nem akkora ügy, hogy ezen múljon.
Egy próba, Blenderrel:
tabaki kollega példáit méltányolva, azért érdemes megfigyelni, hogy a kérdező által mutatott videókban levő "effekteknél" a téma - a fényképezett ember - nem (alig) mozdul el, csak a háttér fordul el mögötte.
Íme egy nagyon egyszerű példa Blenderben készítve:
@#8:
Ennek nagyon egyszerű a magyarázata. Az én próbáimban a szereplők mozognak, a videóban pedig elsősorban a kamera. Szívesen illusztrálom én is, de estig nem érek rá.
Van egyébként a dolognak egy olyan aspektusa, amelyre a kérdezők sosem gondolnak: Ezek a felvételek kifejezetten a videó kedvéért készültek. Tehát ezeket a rafinált kis fordulásokat (jut eszembe: van ám benne függőleges is) nem utólag rakják bele az okos programmal, hanem egyszerűen eleve úgy veszik föl, hogy ezt a játékot meg lehessen csinálni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!