Mi befolyásolja egy filmnél, hogy teljes képernyős-e, vagy sem?
Figyelt kérdés
1920x1080-as a monitorom. Filmeknél az 1080p-s feliratú film, nem mindig teljes képernyős, de van hogy igen. Viszont van 720p-snél is hogy teljes képernyősbe hozza ki a lejátszó. Filmcímek végénél vannak írások (nem értek hozzájuk előre is elnézést) x264, h264, DD5, Bluray, ac3... stb (nem azt szeretném tudni hogy ezek mit jelentenek) hanem a legelső kérdés, illetve az, hogy egy filmnél mikor tudom azt, hogy az teljes képernyős, nem pedig ilyen szélesvásznú. Zavaró hogy van egy nagyobb fajta tv-m és a teteje és az alja le van vágva a filmnek. Így értelmét veszti a nagy tv. Ami szintén 1920-1080 as felbontású. Egy film címében ott van hogy 1080p de a leírásban nem mindig 1080, hane mcsak 800 vagy 802, 820, hasonló, és így nem teljes képernyős, de van hogy 1080p van a leírásban, MÉGSEM az. Fő kérdésem, honnan tudom, hogy egy film, teljes képernyős lesz. Remélem érthetően fogalmaztam:) Köszönöm a válaszokat.2017. máj. 16. 20:50
1/2 anonim válasza:
A képarányon múlik. A legtöbb mozifilm 21:9-es aránnyal készült, így alul és felül van csík, míg a modern TV műsorok, sorozatok 16:9+es aránnyal. Szóval döntsd el, hogy mozifilmhez veszel 21:9-es TV-t, vagy TV-hez 16:9-eset. Másik lehetőség a VLC-ben is megtalálható átméretezés.
Menü -> Videó -> levágás
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2017. máj. 17. 09:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!