Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Code Block ba hogyan tudok...

Ádiy4 kérdése:

Code Block ba hogyan tudok Python programozni?

Figyelt kérdés

Informatika érettségi jelentkezéskor meg kellett jelölni hogy mely programokat szeretném vizsgán használni . Régebben c ben írogattam Code Block ezért jelöltem meg azt. De sehogyan sem tudom le futtatni a Python :( .

SOS .

2017. máj. 4. 19:31
 1/6 anonim ***** válasza:

A Code:Blocks elsődlegesen C/C++/Fortran fejlesztői környezet.

Ámbár elérhető hozzá Python plugin:

[link]

de ha Pythont jelölted meg programozási nyelvként, akkor a Python interpreterre szükséged lesz.

A Python Windowsos telepítője tartalmazza az IDLE fejlesztői környezetet is (a szoftverlistában szerepel is: [link] ):

[link]

2017. máj. 4. 20:08
 2/6 A kérdező kommentje:

A programozási nyelvet nem kérdezték.

Én úgy tudom hogy az nem választható.

Akkor valószínűleg meg tudom nyitni majd a python Shell -t ?

Vagy várhatóan Python plugin fognak várni ?

Code Block Python plugin lefut telepitett python Shell nélkül ?

Mellékes információ Windows 7 es operációs rendszert jelöltem meg

2017. máj. 4. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:

"A programozási nyelvet nem kérdezték."

Viszont amikor készültetek az érettségi vizsgára azt valamilyen nyelven tettétek (vagy úgy is mondhatnám, hogy a középiskolás éveid alatt valamelyik nyelvet elsajátítottad). Ez Python volt vagy C?

"Én úgy tudom hogy az nem választható."

Viszont a fejlesztőkörnyezet kiválasztásával el is döntötted, hogy ezt melyik nyelven szeretnéd tenni - a vizsgát lebonyolító intézmény azt a programot kell, hogy biztosítsa a számodra.

"Vagy várhatóan Python plugin fognak várni ? "

Azt nem telepítik fel, mivel nem a Code:Blocks hivatalos része, az egy úgynevezett 3. féltől származó plugin.

Ha Pythonban akarsz programozni, akkor a "Python 3.5.2 + IDLE (Python GUI)"-t kellett volna megjelölnöd.

"Akkor valószínűleg meg tudom nyitni majd a python Shell -t ?"

Ha a vizsgát lebonyolító intézmény feltelepíti (mert mások megjelölték a Pythont), akkor igen. De ezt tőlük kell megkérdezned.

2017. máj. 4. 20:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Programozási nyelvet és környezetet egyben kérdeztek, nem figyeltél.

Akárki láthatja itt: [link]

Bizony te C++-ban fogsz programozni.

Egy esélyed van, ha a rendszergazda mindegyik gépre feltelepítette mindegyik környezetet egységesen, hogy ne kelljen többféle konfigurációt csinálnia, akkor találsz Pythont a gépen, és ha találsz, akkor használhatod is. Aki javítja a dolgozatot, azt fogja értékelni, amit talál.

2017. máj. 4. 20:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Ez egy jó hír :)

Tehát meg kapom a feladatot ugyan azt mint a többiek.

Csak nekem C be kell le kódolnom.

Most C be vagy C++ ba ??

2017. máj. 4. 23:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Még egyszer: bármit használhatsz, amit a gépen találsz.
2017. máj. 5. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!