Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok színcserét...

Hogyan tudok színcserét végrehajtani Photoshopban?

Figyelt kérdés

Csak egy egyszerű PNG képről lenne szó, amiben van egy írás.

Az írás színét akarom megváltoztatni, ami meg is lenne, ha működne.

A helyzet:

Az írás alapjáraton ilyen színű:

- R: 0

- G: 180

- B: 255

Ilyenre akarom:

- R: 89

- G: 142

- B: 215

Eddig meg is van, aztán amikor meg akarom változtatni, akkor az RGB kód megváltozik, maximum hasonló színre állítja, de nem arra, amelyiket beírtam. Elíródnak az RGB kódok, és mindig másra. Ennek a színnek az árnyalatai keletkeznek.

Megoldás kellene, aminek nem muszáj Photoshopban lenni, csak az írás háttere maradjon átlátszó, és olyan színkódra állítsa, amelyikre én akarom. Csak ennyi a követelmény.

2017. ápr. 12. 21:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Első körben lehet, hogy az a gondod, hogy tartalmaz a png beágyazott színprofilt. Vagy simán leveszed a profilt (szerkesztés -> profil hozzárendelése -> ne végezzen színkezelést), vagy elmented webre és visszatöltöd (Ctrl+Alt+Shift+S, itt kiválasztod a png-24-et)

Mivel említetted, hogy átlátszó a png ezért az átszínezést a legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy a rétegek panelon bekapcsolod az átlátszó képpontok rögzítése kapcsolót (a réteg ikonok feletti rész, a sakktáblaszerű ikon), majd kitöltöd a képet a kívánt színnel (Shift+F5, vagy Shift+backspace), innen már gondolom eligazodsz.

Nem hinném, hogy ezek után gondod lenne az elszíneződéssel...

2017. ápr. 13. 09:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem most már, köszi a választ!
2017. ápr. 13. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!