Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miben jobb a windows 10, mint...

Miben jobb a windows 10, mint az xp?

Figyelt kérdés

Az xp -hez képest egy erőforrászabáló szörny. Az ezzel járó előnyöket viszont nem érzem.

A programok, amik 10re vannak(Visual studio, Office), xp -re is voltak már.

A 10es játékok meg xp -n csak azért nem indulnak, mert a legújabb apik meg driverek nem jöttek rá ki.

A kezelőfelület xp -n sokkal egyszerűbb volt. Nem volt Cortana meg search, de nem is volt rá szükség, mert minden elérhető volt egy kattintással.

Egyébként a 10 televan fölösleges dolgokkal, amiket nem lehet letörölni, míg xp -n ezekből jóval kevesebb volt.

Az érintőképernyő meg a magas felbontás támogatása pedig egy egyszerű patch -el megoldható lett volna.

2017. ápr. 12. 15:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha programokról beszélünk (és nem videojátékokról), akkor semmi értelme FPS-t emlegetni, innen is látszik, hogy mennyire fingod nincs miről beszélsz.
2017. ápr. 15. 10:45
 12/19 A kérdező kommentje:

11: Az fps különbségnél játékokra gondoltam. Ott előfordulhat, hogy az xp lassab a több processzormag és a memória rosszab kihasználása miatt. Egyébként minden program sokkal gyorsabb xp -n. És nem igaz, hogy fingom sincsen, mert több gépem is van és mindegyiken ezt tapasztalom.

10: Jogos felvetés. Végüli a gyakorlatban az operációs rendszer arra van, hogy használjuk, nem arra, hogy erőszakosan frissítse magát a semmiért meg programokat reklámozzon.

Egyébként most így belegondolva történt komoly fejlődés Pl a biztonság terén, ugyanakkor a windows biztonsági funkcióit a 90es évekbeli linuxok is tudták, tehát ez nem indokolja a windows 10 erőforrászabálását az xp -hez képest.

2017. ápr. 16. 05:03
 13/19 anonim ***** válasza:
Figyelj, ahhoz, hogy tovább beszéljük erről több szakmai tudásra lenne szükséged. Az úgy nem megy, hogy mondasz egy hülyeséget, én megcáfolom, aztán mondasz egy másikat.
2017. ápr. 16. 09:13
 14/19 anonim ***** válasza:

Egyébként ahhoz mennyire kell primitívnek lennie valakinek, ha szerinte egy 20 évvel későbbi program minimálisan nagyobb rendszerigénye maga a sátán műve legyen?

Az ilyen minek vesz egyáltalán számítógépet?

Fogjon két követ, csapkodja össze, az még hatékonyabb.

2017. ápr. 16. 09:23
 15/19 A kérdező kommentje:

13: Miért van szükségem több tudásra? Szerintem így is megértem amit mondanál. Ha meg a "szakmai tudás" eredménye az, hogy egy rossz dologról megértem, hogy jó, azt inkább vallásnak nevezném.

14: Csak szerintem ez az erőforrásigény növekedés indokolatlanul nagy. De pl. linuxon valahogy nem így mennek a dolgok. Ott az új programok csak annyival esznek többet, ami még indokolt.

2017. ápr. 16. 14:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Miket is tudsz Te az indokokról?

Miért is nem használsz Linuxot?

2017. ápr. 16. 14:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Semmi gond, akkor használj linuxot.
2017. ápr. 16. 14:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de ki az a hülye, aki Socket775-ös (random, de legjellemzőbb példa) foglaltot használ a mai napig és a 10 éves core 2 duo procikat nyúzza? Természetes, hogy lassabb, sőt, egy igazi PC-romboló a Win10 régebbi gépeken, de nem gondolom egyáltalán úgy, hogy ez egy cross-platformnak indult rendszer esetében gondot jelenthetne. Az megegyértelmű, hogy nem fognak ennyire visszafelé optimalizálni hardverekre főleg úgy, hogy már eleve a Win7 támogatási időszakának vége is közeleg. Amúgy midettől függetlenül, a HDD-t tényleg eléggé tudja lassítani egy-egy frissítés, érdemes SSD-vel használni. Én is úgy használom. Próbáld ki, hogy veszel egy viszonylag új procit, mondjuk 6. generációs pentiumot. Máris vagy 100x jobb lesz.
2018. jún. 29. 14:59
 19/19 anonim ***** válasza:
És akkor még meg sem említettem, hogy ilyen régről származó hardverekhez sokszor már nem is találsz Win10 driver-t...
2018. jún. 29. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!