Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Azt mondták hogy az utorrent...

StanaZoLl kérdése:

Azt mondták hogy az utorrent ILEGÁLIS ez igaz vagy hamis?

Figyelt kérdés
azt mondták h az utorrent ilegális és ilyesmi meg hogy ezert minimum 5 év bortont lehet kapni ez igaz ? ([nem azét mert hasznalom csak kérdés])

#ilegál
2017. ápr. 9. 22:34
1 2 3
 11/22 tabaki ***** válasza:

@#8; „Ja és ne fáradj a válaszadással ... törlöm ... így nem látom a hülyeségeid. Csácsá”

Ugyan, kérlek, ez igazán nem fáradság... az alanti hozzászólásom ezek szerint pusztába kiáltott szó, de ezzel egyikünk sem veszít sokat.

Köztünk maradjon, de édesmindegy, hogy neked a világ mely táján, miféle oktatási intézményben és mit tanítottak, ha azt is csak annyira értetted meg, mint az én szavaimat. Ettől függetlenül elfogadom „a torrent NEM illegális” kijelentésed igazságát, mivel én is azt állítottam, mint te meg a többiek, és nem szívesen hasonlanék meg önmagammal. Ami miatt éppen a te hozzászólásodat pécéztem ki, az csak annyi, hogy olyasmit sugall, mintha a letöltés legitim volta bármire is mentséget jelentene a letöltött anyag használatával kapcsolatban. Mivel ezt explicite valóban nem jelentetted ki sehol, szánom-bánom ezek szerint félreérthető fogalmazásomat, tekintsük ezentúl pontosító kiegészítésnek.

Csácsá.

@#10:

Természetesen igazad van, ez a parancs-ügy jóval összetettebb etikai kérdés, mintsem hogy kedélyes offolgatás közben néhány szóban le lehetne tudni. De talán sejthető, hogy mire gondoltam.

2017. ápr. 10. 18:12
 12/22 anonim ***** válasza:

Nyugodtan torrentezz, több millióan így szerzik be a szükséges programjaikat, filmeket vagy bármi mást. Ez már része a digitális kultúrának.

Én ha keresek valamit, például egy programot először a " rendes " útján próbálom felkutatni. Már létezik több torrentkereső oldal. Ha nem találom, akkor irány az "orosz föld". Saját tapasztalat, hogy az orosz "hekkerek" élen járnak. Sokszor találkozom olyan torrent állománnyal úgymond nyugati torrentoldalakon amit az oroszoktól vettek át. Én még orosz torrent oldalakra is bevagyok regisztrálva, mert csak így férhettem hozzá a tartalomhoz. De töltöttem már le torrent fájlt japán, vagy kínai torrent oldalról is, nem tudom milyen ország lehetett( lehet, hogy kóreai...) mert az oldal tele volt azokkal a bizonyos betűkkel. De a keresett torrent fájl neve angolul szerepelt, így már könnyű volt felismerni.

2017. ápr. 12. 00:19
 13/22 anonim ***** válasza:

#12 attól még illegális jogvédett tartalmat torrenttel fel/letölteni, mert a keleti régiókon része az online kultúrának. Nagyon sok téveszme él ezzel kapcsolatban az emberekben.

Egyik, hogy jogunk van bármilyen digitális tartalomhoz hozzájutni. Ez nincs így, attól, mert szükséged van egy képszerkesztőre, semmi nem jogosít fel, hogy ellopd. A boltból sem lopsz el egy tábla csokit csak azért, mert megkívántad. Ezek ugyanolyan termékek/szolgáltatások, mint más fizikai, kézzel fogható dolog, ha jogtalanul szerzed meg, akkor elloptad.

2017. ápr. 12. 00:45
 14/22 anonim ***** válasza:

Igazad van. Igen vállalom, hogy én is kihasználva az internet álltal biztosított "bűnös" kiskapukat jogtalanul hozzájutok mások szellemi tulajdonához, aminek az égvilágon semmilyen hátrányos jogkövetkezménye nincs.

Talán annyi, mivel én igaz hívő keresztény katólikus vagyok. Ezeket a bűneimet meggyónva mindíg feloldozást kapok a megfelelő mennyiségű " Hiszek egy..." és " Üdvöz légy Mária...." felmondásával....:)

2017. ápr. 12. 02:14
 15/22 tabaki ***** válasza:
Ezen nincs mit majomkodni, maradjunk a tényeknél. A torrent legális, a jogvédett tartalmak ellopása nem az. Ettől függetlenül magánemberként számíthatsz rá, hogy a kutya se fogja rajtad számon kérni, mint ahogyan más embermilliókra sem sújt le a törvény könyörtelen acélpörölye. Ha Kérdezőt eddig csak a minimum (XD) öt év tömlöctől való rettegés akadályozta meg abban, hogy egyenest a fertőbe tántorodjék az igaz ösvényről, akkor most megnyugodhat, szabad a vásár. Ízlés dolga.
2017. ápr. 12. 03:00
 16/22 anonim ***** válasza:
#13 Ha a boltból ellopsz egy tábla csokit, azzal megkárosítod a boltot, mert onnan eltűnik a csoki, de pénzt nem kapnak érte. Ha letöltesz egy jogvédett zenét vagy filmet, attól még a "csoki" megmarad, tehát nem károsítod meg az alkotókat. Sőt, én több zenekart úgy ismertem meg, hogy letöltöttem a zenéiket, és azóta már több koncertjükön is voltam. Ha nem torrentezek, nem ismertem volna meg őket, és nem jártam volna a koncertjeiken sem, amivel ők bevételtől estek volna el.
2017. ápr. 12. 07:35
 17/22 anonim ***** válasza:
Tudod, kérdező vannak a tehetséges letöltők, és a tehetségtelen lúzerek. Ez utóbbiak úgy próbálnak küzdeni a frusztrációjukon, hogy letolvajozzák az előbbieket. Szánalmas banda...
2017. ápr. 12. 08:20
 18/22 anonim ***** válasza:

#15 neked van igazad. Viszont ez a vadnyugati állapot ideiglenes, ha Németországban el tudták érni, hogy büntetendő legyen (legalább az eredeti termék árának kiszámlázásával), akkor itt is sikerült előbb-utóbb.

#16 ha bemész egy fodrászatba, levágatod a hajad, aztán kiszaladsz fizetés nélkül, attól még nem tűnt el a fodrász onnan, mégis megkárosítottad a fodrászt, mert a munkába fektetett ideje nem térült meg, az eszközei koptak.

Igen, ezt lehet használni marketingre is, ha egy zenekar tudja, hogy nem fog sok lemezt eladni, hanem a koncertjeiből lesz a nagy bevétele, akkor nyugodtan felteheti torrent oldalakra a zenéit (ahogy a Subscribe is tette), de ezt az ő joguk eldönteni.

2017. ápr. 12. 09:23
 19/22 tabaki ***** válasza:

@#16:

Bocs, de már nekem kínos megemlítenem, hogy mennyire gyenge lábakon áll az érvelésed. A boltos is adhat el még csokit attól, hogy te lopod a készletét. Csak éppen az neki pénzbe, munkába, szervezésbe kerül, ugyanúgy, mint az alkotóknak a maguk tevékenysége. El tudom képzelni, mennyire magától értetődőnek tekintenéd, ha egy melódat azzal fizetnék ki, hogy pénzt nem adunk, de megmaradt a szakértelmed, munkabírásod, a szerszámaidhoz se nyúltunk, tehát semmi kár nem ért.

Annak természetesen te vagy a megmondhatója, hogy a koncertjegyeid ára ellensúlyozza-e az illegális letöltéssel okozott bevételkiesést, de ha te ezt állítod, nincs okom kétségbe vonni. És ez nyilván más torrentezőkkel is így van.

@#17:

Tudod, Kérdező, vannak tehetséges letöltők, és vannak egyéb tehetséggel megáldott emberek, akik ennek köszönhetően nem szorulnak rá a lopásra. Az előbbiek úgy próbálnak úrrá lenni a frusztrációjukon, hogy lelúzerezik az utóbbiakat. Ha torrentezés közben elővesz a lelkiismeret, ez az erőtlen vigasz is jobb a semminél.

2017. ápr. 12. 09:50
 20/22 anonim ***** válasza:

Én is 16-os szerint érvelnék. Tárgyat kevésbé lehet összehasonlítani egy digitális tartalom ellopásával, hiszen abból nem egy van, mindazonáltal a tulajdonost kár nem éri ha letöltök egy zenét vagy filmet mert én abban biztos vagyok, hogy ha a filmet nem töltöm le akkor sem fogom megvenni, tehát bevétele a tulajnak mindkét esetben nulla forint lesz...

Ettől persze illegális, de ez van...

2017. ápr. 12. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!