Üdv. Tudnátok segíteni FPS leesés ügyben?
Az a problémám.A GTA5-el játszottam Hétfőn délelőtt 11-től este 9-ig.Ha nem is voltam gépnél,nem léptem ki.Nem is volt semmi baj.Egyébként a hétvégén telepítettem.Este 9 kor leesett az fps 50-ről 20-24-30-ra. Aznap frissítettem Nvidia drivert. Levettem a grafikát low-ra. Akkor kaptam 60-65 fps-t.Elindítottam a Wolfensteint,ott is leesett 10 perc játék után 60-ról 40-re.Levettem a ház oldalát hátha a hűtéssel van a baj.De nem változott.Visszatelepítettem az Nvidia drivert amit kaptam a videókártyához és nem frissítettem újabbra. Nemváltozott semmi. Mondhatnátok valami tanácsot.Annyira nem vagyok profi hardver szinten.A gép specifikáció:
Asrock B150 pro4 alaplap
8gb RAM
Intel-Core I5 6500 processzor
Chieftec táp.Most fejből nemtudom melyik.De ha fontos utána nézek.
Gigabyte GTX 970 videókártya. Azthiszem 3 ventis. Windforce talán. Várom válaszaitok.Remélem tudtok segíteni.
#1: ez baromság. Az 1080 nem oldaná meg a kérdező problémáját.Ne válaszolj ha nem tudsz megoldást javasolni.
Csinálj egy két benchmarkot és nézd a hőmérsékletet.
Tudom nevetségesen fog hangzani,de nemnagyon értek az ilyen programokhoz.Leszedtem a Furmark-ot.Ezt a képet kaptam.Mit állítsak át? És mire menjek? Félek,hogy elrontok valamit ,így inkább felttem a képet :) A hőmérsékletet hol nézzem? AIDA64? Nemértek hozzá :D
1. Settings -> Extreme burn-in -> Pipa -> Ok
2. Resolution -> Monitorod felbontása
3. Fullscreen -> Pipa
4. GPU Stress Test
Grafikont a hőmérsékletről fog neked rajzolni menet közben. Hagyd menni, amíg a görbe ki nem egyenesedik, ez pár perc. Ha kiegyenesedett, és még 90 fok alatt vagy, akkor minden oké. 90 és 100 között necces, takarítani és pasztázni kell. 98-100 környékét ha eléri, azonnal állítsd meg (ESC), ez már nagyon rossz. Ekkor is sürgős takarítás és pasztázás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!