Melyik a jobb operációs rendszer?
Ó, az idő! Az dönteni szokott... Az első Linux 1991-ben jelent meg. Nagy reményeket tápláltam iránta, de bármennyire is jó rendszer, ingyenessége ellenére mégsem vette át a Windows helyét. Volt rá 26 éve...
Hogy miért nem? Azt fentebb már kifejtették helyettem.
Nem hogy 5, de még 50 év múlva sem lesz az asztali Linux olyan elterjedt, mint most a Windows, mert nincs különösebb indok a váltásra. Az ingyenesség egy dolog, sok esetben még csak nem is igaz, mert amit nyers a réven, azt elveszted a vámon.
Olyan, ingyenes programcsomag pedig nincs, ami kompatibilis lenne az MSO-val. Olyan van, ami részben kompatibilis, de ez legfeljebb addig elég, amíg az ezzel készült doksikat nem akarod megnyitni MSO-ban, onnantól fogva vége. És itt nem kell komolyabb formázásokra vagy csoportmunka-támogatásokra gondolni, sokszor egy szimpla felsorolás teljesen máshogy néz ki LO/OOo alatt, mint MSO-ban.
Arról nem is beszélve, hogy nincsenek, és valószínűleg sosem lesznek komolyabb célzott iparági programcsomagok Linuxra, mint pl. CAD vagy DTP.
#11.Mert az MS lefizetett mindenkit.
De ezt a kérdés jó pár éve kifejtettük.
A másik oka meg az hogy az emberek váltani sem akarnak mert egyszerűen a Win-hez is hülyék nem hogy egy olyan OS-hez(többes számban)ami konkrétan a kezedbe adja a szerszámot hogy helyrehozd vagy szétbarmold a rendszert.
Majd eljön mindennek a maga ideje,én azt mondom hogy nem lesz örökre a Win az uralkodó rendszer,de szerintem inkább egy Desktop Android venné át az uralmat.Hisz a 10 sem olyan fényes több felhasználó alapján mint amilyennek látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!