Vajon működne a gépemen a Windows 10?
olvastam itt hogy ezekre van szükség a működéshez, nekem 3 GB RAM van, 2,4 GHz-s a processzor, 32 GB tárhelyem van (16-ot akkor el is venne tőlem a rendszer ezek szerint?), viszont a GPU-ról nem találtam semmit, ezt hol tudom meg?
és akkor ha minden stimmel, elfut majd a gépen a Windows 10? valamint a C meghajtót törli? a többit ugye békén hagyja?
bocsi az esetleg egyértelmű kérdésekért, és köszönöm előre a válaszokat :)
Persze, működne. Az már másik kérdés, hogy pl. youtube videók alatt akadozni fog, vagy ha valami erőigényesebb programot futtatsz, akkor fagyogatás lesz tapasztalható.
GPU rendszerigénye kb. megegyezik a Win7-el. Az átlátszó tálca meg ilyenek fogják kicsit vissza a teljesítményt.
A C meghajtót abban az esetben formázza, ha arra a partícióra teszed fel, de a többit békén hagyja.
#1 Windows 7-em van, és nagyon akadozik már, azt olvastam hogy a 10-el még lehet gyorsabb is lenne, ebből a lassúságból már nagyon elegem van
#2 köszönöm, majd kiderül mi lesz, hátha nem lesz azért vészes
válaszok és egyéb infók jöhetnek még :)
Ha a 7 akadozik, akkor valószínűleg a GPU lessz nagyon gyenge.
Egy régi alaplapra integrált grafikus kártya lehet...
Win 10 ezen a téren pedig igényesebb a 7 -hez képest, mai hardvereknél nem tűnik fel,
de régebbieknél 7~8 évesnél előfodul, pl. AMD HD 3-4 ezeres szériával elmegy, de csak alap grafikán, hardveres gyorsítást már nem igen megy.
AMD HD 5-6 ezeresnél picivel jobb a helyzet, ott csak játékoknál érezhető, hogy kevesebbet tudnak teljesíteni mint korábbi rendszeren (Win7).
A Win10 -nél amit annyira magasztalnak gyorsaság tekintetében, az csak az úgynevezett FastBoot -nek köszönhető.
Ehhez megint csak olyan gép kell ami ezt tudja, enélkül a régi gépeken lassabban indul mint elődjei.
Igen, jó lenne tudni a procit.
GPU: Vezerlopult-> megjelenítés-> adapterbeállítások módosítása és ott kiírja valahol.
A lényeg, hogy ahol a képernyő felbontását át lehet állítani, ott kell olyat keresni, hogy adapterbeállítások módosítása.
Amúgy a mostani rendszer azért is akadhat, mert lehet, hogy 64 bites van rajta és akkor kevés a 3Gb ram. Lehetőleg 32 bizest tegyél fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!