Mi lehet az oka hogy lassan fut az Ubuntu?
Sziasztok!
Feltelepítettem az Ubuntu 14.04-et egy pendrive-ra (úgy mint ahogy merevlemezre szokás csak most pendrive-ra), viszont van egy olyan problémám hogy a rendszer nagyon lassan fut.Nem tudom eldönteni hogy mi a bánat baja van, mert ahogy olvastam más internetes portálokon az ilyesmi lehetséges. Egy 2.0-a 8 GB-os Kingstone pendrive-ról van szó ami egy Asus laptophoz csatlakozik (4GB RAM i5 2.2 Ghz,240GB SSD amin fut a Windows és nem nagyon szeretném ugyan ide telepíteni az Ubuntut is (persze sajnos az egyetemen kötelezik). Szerintem sem a pendrive-val sem a laptoppal nincs gond. Viszont nem tudok mit kezdeni hogy valahogy felgyorsítsam a rendszert. Valakinek valami használható ötlete???
USB 2.0 átviteli maximuma 480Mbit. Ez meglehetősen lassú ahhoz, hogy a rendszer erről fusson. Amit tehetsz:
- Telepítesz egy Virtualbox-ot és abba rakod az Ubuntut. Egyetemi tanuláshoz elég lehet.
- Feltelepíted a Windows mellé az Ubuntut. Prímán megfér egymás mellett a két rendszer és indításkor tudsz választani. Így a gyorsasággal tuti nem lesz baj.
- Feltelepíted a Windows HELYETT az Ubuntut, és elfelejtheted a vírusokat, a Windows hülyeségeit, a driver keresgélést, a programok telepítése pedig 2 kattintás. Otthoni használatra már tökéletes az Ubuntu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!