Az Ubuntu Szoftwer Centerében nem enged semmilyen alkalmazást letölteni. Valamilyen tiltás van rajta vagymi? És ha van, akkor hogyan tudnám leszedni?
Válassz ki egy csomagot, és próbáld terminálban telepíteni, hogy úgy működik-e.
Pl. ha a vlc-t akarod telepíteni:
sudo apt-get install vlc
Kér egy jelszót, beírod, és ha nem telepíti, akkor mit ír ki.
1. Nézd meg pontosan hányas Ubuntu verzió,
2. másold ide az alábbi fájl tartalmát:
/ect/apt/sources.list
Amennyire tudom, a verzió életciklusának lejártával a csomagok átkerülnek egy archívumba, ahonnan, legalábbis egy ideig, még letölthetők, persze frissülni már nem fognak. Arra nem emlékszem, hogy az archívum is csatolható-e a tárolók közé (ez lenne a logikus), vagy onnét már csak manuálisan tölthetsz le.
Ami a teljes rendszer frissítését illeti, nem hiszem, hogy ekkora verziószám-különbség egy lépésben áthidalható volna, ezenkívül sokan panaszkodtak is rá (nekem történetesen nagyon jó tapasztalatom volt vele, de ez nem lehet érv). Én azt javaslom, hogy inkább mentsd el az adataidat, és telepítsd újra a rendszert a legfrissebb LTS verzióra.
(Ennyi infó alapján kicsit korai még a teljes újratelepítésnek nekiesni. A 14.10 másfél éve lejárt, a 14.04 pedig még bőven jó.)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!