Filmrészlet kivágása, hogyan?
Figyelt kérdés
MKV kiterjesztésű filmből ki szeretnék vágni egy jelenetet, mert nem szalonképes mindenki számára. És minőségi változást sem szeretnék.2017. márc. 3. 12:26
11/15 A kérdező kommentje:
Értem. Azt akkor meg tudom csinálni, hogy ezt a 8GB-os MKV-t beteszem, kivágom azt a kb. 3-4 percet és új "renderelem" vagy mentem, hogy a minőség/tömörítés nem fog változni? Azaz a méret is marad, annyi amennyi? Mert pl. Sony Vegas hatalmas fájlt ad.
2017. márc. 3. 14:29
12/15 anonim válasza:
Az Avidemux nevü programmal ki lehet vágni belőle újrakódolás nélkül is
13/15 anonim válasza:
Konvertálgatás és minőségrontás helyett jobban jársz ezzel. Legjobb program, ha Sony Vegashoz (vagy bármi máshoz) használnál MKV fájlokat. Az MKV tulajdonképpen egy konténer, olyan kb., mint egy becsomagolt fájl. 1 médiafájlban tárolhatsz benne videót, audiót, feliratot. Ez a program kiszedi a H.264-es kódolású forrásvideót (és az esélyesen AAC audiót), és egy mp4 fájlt kapsz eredményül.
Egyébként nyilván, rossz render beállításokat használsz, ha számottevően nagyobb fájlméretet kapsz, mint amekkora az eredeti filmed. Az eredeti anyagéhoz hasonló beállításokat alkalmazz, és máris nem kapsz 500GB-os eredményt.
14/15 anonim válasza:
Az AVIDemux-al is tudsz újrakódolás nélkül vágni. Hátránya, hogy nem tudsz másodperc pontosan - pont azokat a jeleneteket amik nem kellenek - vágni, vagy vágsz pontosan de akkor újra kell kódolni az egész filmet. Ugyanezzel a progival az is megy.
15/15 A kérdező kommentje:
És ha itt pontosan vágok, majd újrakódolom, akkor a szinkron a helyén lesz?
2017. márc. 3. 19:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!