Adatbátis, Access. Ezt hogyan kell csinálni? Mit jelent?
Feladatként ezt kaptam:
"Devise and test 2 queries using multiple tables and multiple criteria i.e. and/not/nor. Export the results of your queries to Excel."
Valaki eltudná ezt magyarázni nekem, hogy hogyan kell ezt csinálni?
Előzmény:
Egy üzlethez kellett készíteni egy adatbázist access-el ahol számon vannak tartva a vásárlók és adatai, termék adatai, meg hogy milyen panasz jött rá stb.
Viszont ezt nem értettem.
A feladatot nem tudom lefordítani magyarra mert nem tudom magyar megfelelőjét, bocsi.
Leginkább ezen akadtam meg: "multiple tables and multiple criteria i.e. and/not/nor"
A tanárom nem segít, sőt az órára se jár be. Mindig helyettesítőt kapunk (vagy még azt se), de amikor meg is jelenik a tanár (2 hetente) akkor is lekoccol és hazaküld minket.
Holnap este a határidő, de az egész osztály meg van lőve mert nem működik a database-ük, meg a kapcsolódások.
(Igen, ezt a kérdést másodjára írtam ki csak kicsit átfogalmazva, mert nem kaptam segítséget, viszont az idő szorít.)
Jézusom. Ugye ti sem gondoltátok, hogy az angolt nem értem?
ÉRTEM. Jobban értem mintha magyarul lenne.
Csak nem tudom milyen féle query kéne, mert a multiple szó megzavart meg a tanárom sose beszélt erről a and/not/nor-ról.
#1 Te is jobban mutatnál közmunkásnak.
Ha ilyen okosak vagytok akkor bővebben is kifejthetnétek.
Nem tehetek róla, hogy ezt nem tanultam mert a tanárom ellógta az órákat..
Ha meg nem tudsz segíteni, ne is válaszolj.
El tudom képzelni hogy azt sem tudod mi az a database, csak menőnek akarsz tűnni mint egy nagy "szakmabeli". Ha így van akkor részletesebb magyarázást is elvárnák a feladatról, nem csak annyit, hogy "álljá' neki oszt csá"
Rosszabb vagy mint a tanárom, pedig az se piskóta..
Őh.. perszee a tanár a jó, a diákok a hibasak.
A másik tanárunk is megmondta hogy az ő hobája, de még a főnöke is.
Egy órát nem tartott meg teljesen, mindig kiugrott kávéért fél órára, vagy éppen a kocsikulcsért, mire visszaért meg "Na jó, elmehettek, dolgom van."
Tehát ebbe a lekérdezésbe nincsen semmi bonyolultság? Csak kijelölöm például a complaint ID-t, serial numbert, product name, customer name, staff name, location és ennyi? Run és kész? Ebből 2 táblázat kell akkor. De annak mi értelme, hogy 2 ugyanolyat csinálok? Vagy cseréljem át őket, hogy például a complaint fajtája is legyen benne, a staff nevét meg kihagyom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!