Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a legjobb operációs rendsze...

Mi a legjobb operációs rendszer gyenge gépekre?

Figyelt kérdés

Konfig:

Cpu: 1.6Ghz Intel Atom N270 (1 mag 2 szál)

RAM: 2gb DDR II

A windowsok ki vannak lőve mivel már nincs régi rendszer támogatva mint pl az XP/2000/ME/98

Linuxból probáltam a Puppy Linuxot szerintem nagyon levan butítva és szokatlan/nekem kezelhetetlen, de viszon nagyon gyors. Próbáltam a Lubuntut az már kezelhetőbb kicsit többet tud nem rosz összeségében de szerintem a Puppy Linuxhoz képest lassú

2017. febr. 11. 19:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Anyámnak az új laptopján Linux Mint volt, a vénasszony pár nap alatt ugyanolyan kényelmesen használta, mint korábban a Windowst. Gyakorlatilag semmit sem kellett még konfigurálni rajta, teszi a dolgát, szerintem villámgyorsan (bár lehet, hogy Debianos szemmel lomha).
2017. febr. 11. 22:24
 12/24 anonim ***** válasza:
55%

Egyetlen egy OS jött: a Linux.

Ebből van több disztribúció - Linux Mint, Debian, Arch, stb...

A kernel hasonló alattuk, a fő különbség az közöttük, hogy alapértelmezetten más és más programokból vannak összeállítva (bár a programok köre véges). Például ilyen program az ablakok megjelenítését végző ablakkezelők, amiből vannak gépigényesebbek - mint a KDE - és vannak nem annyira - mint az XFCE vagy az LXDE - meg vannak még annál kisebbek is.

De a megnövekedett információmennyiség miatt számítanod kell arra kedves kérdező, hogy ezen a régi gépen nem úgy fog minden menni - még a kisebb gépigényű programokkal is - mint az az újabb gépeken menne. Szóval kompromisszumot kell vállalnod a nem annyira csicsás kinézet, a kisebb felbontású tartalmak, a nem annyira funkciógazdag/régebbi programok javára.

Egy másik operációs rendszer a BSD lenne, de a programok ott is hasonló erőforrásigényűek mint a Linuxnál.

2017. febr. 11. 22:24
 13/24 anonim ***** válasza:
65%

#12.Maradjunk abban hogy a disztrók már külön-külön operációs rendszerek.Csak a köztudatban terjed el mint platform a Linux.

Az valóban igaz hogy mindnek az alapja a GNU/Linux kernel de nagyon sokszínűek.Elég összehasonlítani egy Debian és egy Arch-t.

2017. febr. 11. 22:37
 14/24 anonim ***** válasza:

#13: A különböző disztribúciók ugyanazt az operációs rendszert takarják: a Linuxot.

Lásd a Wikipedia sem veszi külön a disztribúciókat:

[link]

a tutorialspoint se:

[link]

a BSD-t, Haikut, DOS-t már igen.

2017. febr. 11. 22:54
 15/24 anonim ***** válasza:

#14.Mint mondtam ez a köztudat.Ilyen alapon az Android is Linux mivel annak is a GNU/Linux kernel az alapja bár mondjuk az már egy jóval összetettebb dolog.

A gyakorlatban mind-mind más célra van kihegyezve.

Routeren,szerveren,desktopon stb.

Win-nál is külön tekinthető mondjuk a Win 3.1 meg a 7 is.

2017. febr. 11. 23:06
 16/24 anonim ***** válasza:

#15: A disztribúciók között nagyobb az átjárás mint egy -köznapilag (gyanítom a kérdező is szimpla felhasználó, nem informatikából doktoráló) - másik operációs rendszer között.

Tehát egy Debianra fordított bináris nagyobb eséllyel fog elindulni Ubuntun mint Androidon, Windowson vagy BSD-n.

Ugyanez a helyzet a Windowsnál: a Windows7-re írt program nagyobb eséllyel indul el Windows10-en mint bármely Linuxon, Androidon vagy BSD-n.

2017. febr. 11. 23:19
 17/24 Tom Benko ***** válasza:
0%
Arch, XFCE/LXDE/EDE (a MATE ugyan vékony, de nem komálja a GTK3-at, ezért nem szeretem) vagy IceWM/Enlightenment, Seamonkey/PaleMoon/Midori
2017. febr. 12. 18:36
 18/24 anonim ***** válasza:

#1: +1, Linux Mint Mate

Nálam ugyanez fut egy 2GHz-es egymagos gépen 2GB DDR2 RAM-mal. Vannak feladatok, amivel megszenved, de az már nem az op.rendszeren múlik. Amit ki lehet hozni a vasból, azt kihozza, csodát nem szabad várni.

2017. febr. 13. 00:43
 19/24 anonim ***** válasza:
Szintén Mint xfce, annak ellenére hogy én a debiánt jobban szeretem, de a mint felhasználóbarátabb.
2017. ápr. 11. 19:54
 20/24 anonim ***** válasza:
Van egy ugyanilyen laptopom, csak egy szálas, azon simán eldöcög. :)
2017. ápr. 11. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!