Lehet windows 10 -re linux (openSuse) rendszert telepíteni? 2féle rendszer legyen a gépemen.
Figyelt kérdés
úgy akarom hogy választhatok gép indításakor hogy melyiket töltsem be?2017. febr. 11. 19:02
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom az új home patríció felajánlása erre való? Nem merek tovább lépni hátha eltűntetek mindent a gépről
2017. febr. 11. 19:06
3/9 anonim válasza:
Nem lehet oprendszerre oprendszert telepíteni. A gépre telepítheted (a másik mellé), vagy virtuális gépbe.
4/9 A kérdező kommentje:
De lehet ha több vinyóm van a gépbe nem?
2017. febr. 11. 19:21
5/9 anonim válasza:
Akkorsem lehet oprendszerre másik oprendszert telepíteni.
Viszont ahogy előttem is mondták, mellé, vagy virtuálisan lehet. Ehhez pedig nem szükséges feltétlenül másik vinyó, ugyanarra is lehet, ha van elég hely rajta.
6/9 A kérdező kommentje:
Na szép, közben elkezdtem telepíteni, elvileg akkor eltűnt minden.... Mindegy, azért köszi a válaszokat
2017. febr. 11. 19:38
7/9 anonim válasza:
Particionáld ketté a merevlemezt... de ha 2 lemezed van akkor úgy is jó. Először a Windows-t telepítsd majd a SUSE-t. Fordítva nem jó mert a Windows nem tűr meg maga mellett másik rendszert. Én speciel úgy szoktam hogy az automatikusan felajánlott home könyvtár partíciót hozzácsatolom a rendszer partícióhoz a SUSE-nál úgy hogy a felajánlást törlöm telepítéskor. Majd ha minden kész a rendszerbetöltő Grub2 felajánlja minden indításkor hogy válassz az indítandó operációs rendszerek közül.Később még a sorrendet is megválaszthatod hogy pl. a Windows kerüljön a lista elejére rendszerindításkor a YaST-ból. Nem bonyolult de ha bizonytalan vagy a dolgodban minden fontos dolgod mentsd le a lemezedről mielőtt bármit telepítesz.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ neked is, megmaradt minden a gépemen mégis. De majd legközelebb megoldom hogy normálisan fent legyen mindkettő.
Off: Jelenleg ez a bajom, ezt kéne valahogy megoldanom: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..
2017. febr. 19. 13:10
9/9 anonim válasza:
Több mint tíz éve ezt a kombót használom, előre Windowst majd mellé SuSE-t kell tenni. A rendszertöltőt is automatikusan felajánlja hogy melyik induljon betöltésnél és menet közben is meggondolhatod ma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!