Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem érzékeli a gép a...

Miért nem érzékeli a gép a dual-boot -ot (másodlagos op. Rendszert) miután újratelepítettem a Windows-t?

Figyelt kérdés

Dual-bootos a gépem, tehát két op. rendszer van rajta:

Windows és Linux.

A minap viszont újra kellett telepítenem a Windows-t és attól kezdve, hogy ez megtörtént, a gép bekapcsoláskor nem érzékeli, hogy egy másik partíción van még egy op. rendszer, így nem ajánlja fel a választást, hanem egyből betölti a Windows-t.

Pedig a Linux ugyanúgy ott van, mint eddig, azzal nem csináltam semmit, csak a Windows-t telepítettem újra.

2017. jan. 29. 12:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert a Win telepítés volt később, így a Grub-ot újra kell rakni a Win "önzősége" miatt.
2017. jan. 29. 14:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha kell segítség, a keresőbe beírod:

Grub2 helyreállítása Windows telepítés után

És utána választasz az OS-ednek megfelelőt

2017. jan. 29. 14:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Sajnos újra kell telepítened a grub2-t linuxos helyreállító cd-ről a szemét windows miatt.
2017. jan. 30. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!