Hogy kell feltelepíteni 2 operációs rendszert?
Sziasztok,nemtudom mit rontottam el,feltelepitettettem a windows 7-et az üres HDD re/64 bit/, ezt követöen pedig a windows 10-et az üres SSD-re /64bit/. Bekapcsolasnal pedig csak a W 10 indul, nemkinalja fel a lehetoseget hogy valasszak, mit rontottam el?
köszönöm a valaszokat elöre is
Pedig elvileg így kell. Miközben a Windows 10 -et raktad fel az SSD -re a Windows 7 -et tartalmazó vinyó is benne volt a gépbe?
Egyébként nincs veszve semmi, EasyBCD -vel utólag is megoldható, az indító menü helyrehozása.
Működési elv:
Van a boot sorrend! Amit a BIOS-ban tudsz módosítani. Tehát, ha 1. ponton nem talál akkor megy a következőre.
Te itt külön-külön hardver elemekre telepítettél, így igen 1-1 hardver elemen 1-1 boot zászlóval ellátott partíció van. Itt valóban egy bios váltogatással tudod megoldani.
A másik probléma amibe én is belefutottam, hogy a Linux után telepítem a Windowst, akkor a Windows a boot szektort teleszemeteli, ahogy ő érzi jónak. Így lehet szenvedni a GRUP telepítésével nah meg a beállításával.
Az egy jó kérdés, hogy a GRUP tud-e úgy bootolni, hogy másik hardver elemen található-e a boot zászlóval ellátott partíció. Windows esetén a "nem látható, indító" partíció van a boot zászló alapesetben.
Persze, ami szögletes inkább gurítsuk, a kereket meg vigyük, mi? :D
Felrakod az EasyBCD -t -mint mondtam-, két három kattintás benne, és lesz menüd.
ezt a videót találtam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!