Új laptopot vettem, operációs rendszer nélkül. Hogyan kell feltelepíteni rá a Windows 7-et?
Van telepítő lemez, sikerült elindítani, de amikor particionálnál kiválasztom a célmeghajtót, azt írja:
"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető."
Ez nekem semmit sem mond, utána kerestem, itt a gyk-n a következő megoldás született:
"Két lehetőség van:
1. Legacy (BIOS) módban indítod a telepítést, és akkor MBR lemezre tudsz telepíteni.
2. UEFI módban indítod a telepítést, és akkor GPT lemezre tudsz telepíteni. "
Nekem egyik megoldás sem mond semmit, fogalmam sincs hogyan kellene ezeket végrehajtani.
uefi kell bios-ba akkor tudsz telepíteni wint úgy mint a sima gépeken.
mellékesen, ha új lap top, valszeg csak win 8+ -al komptibilis, win 7-n semmi nem fog működni.
szóval 8.1-el próbálkozz.
ne foglalkozz vele
semmi lényeges
az egyikkel tudsz windowst telepíteni a másikkal nem és kész.
Az UEFI a BIOS "új változata", ugyanúgy nem kell róla tudnod mint a BIOS-ról. :) Az van a gépedben, a Win7 meg nyávog mert a gépedben lévő merevlemez viszont MBR-es, és az M$ azt találta ki, hogy UEFI-s rendszerre csak GPT-s merevlemezre lehessen telepíteni a W7-et. Szóval menni fog ott a Win7 is, csak a telepítőben le kell szedni az MBR-es partícós táblát. Itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=7sIfo9Mrafs
Elég hosszan magyarázza, de a lényeg azért benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!