Használ e még otthon valaki windóz ikszpét ?
Én nem de a sulis gépeken az van.1.8Ghz egymagos Cpu 1Gb Ddr Ram,128mb integrált vga.Aki otthon használ,az leírná milyen gépe van.
Csak a humor kedvéért írtam így.
Hogy lehet iskolákba ilyen régi gép? :D
A mi sulinkba az összesben i7-4790 van 22gb rammal. De van mégegy féle gép, valamilyen xeon procikkal, 28gb rammal.
Bár mindegyiken win 10 fut.
Nálunk a házban a legrégebbi op rendszer a win7. Xp-t már 1 éve talán nem használunk.
Jó, igazából azt lehagytam, hogy nem Magyarország :D
1500-2000 számítógép van a suliba, de a tanár azt mondta, az iskola szeretné az összeset fejleszteni mert nem elég.
Szerintem így is elég, de oké :D
Elfogadnám bármelyiket.
Egyébként egy egyszerű városi főiskola. (Anglia) Leginkább számítástechnikára vannak ráállva, tehát kell az i7 programozáshoz stb.
Anno high schoolba azthiszem q6600-as procikkal voltak a gépek, 4gb ram, win7 vagy win10-el.
De szerintem azóta ott is változtattak.
Hol tart már a tudomány! :D
Fura, de valahogy '96-98 körül a P1-es (Compaq) gépeken is meg lehetett tanulni bármit. Bár az egész csak akkor ért valamit, ha az embernek otthon is volt gépe. Ő jellemzően többet tudott, mint a tanárt. Akinek meg nem volt, annak meg az Isten gépe sem lett volna elég. Bár nálunk az infó szekció kimerült a linuxban (a tanár ufó volt, köpcös csávó, rikító ezüst overál, rózsaszín Simson, mint valami önjáró diszkógömb). Már akkor telneten arénáztunk, csak akkor még nem értettem, miért néznek furcsán az ország másik felén, hogy a sulinetes host és a linux hogy jön össze :D
Aztán '99-ben visszafejlődtünk az NT-ig szerveroldalon, W95-ig a klienseken. 2001-ben meg PowerPC! Ezt 10 évvel megelőzően a C64 és Plus/4-ekhez (piros Junosztokon) képest, azért óriási fejlődés volt.
Egyébként például itt, gyakorin szembesülök azzal, hogy némelyik ügyeletes mérvadónál mennyire hiányoznak az alapok. Tudom, már nem kellenek a DOS-os szarságok, meg letűnt az az idő, csak amikor olyat olvasok, hogy 16 gb ramnál rinyál, hogy hova tűnt neki 100 mb, az elé odatolnék egy 386-ost 2 mb rammal, hogy megértse, mi is az a kevés. Nem azért, mert használja később, hanem, hogy értse.
"A mi sulinkba az összesben i7-4790 van 22gb rammal"
me valami elit suli lehet és nem 90 % - a feka .. hidd el más oka nincsen -
"és nem 90 % - a feka .. hidd el más oka nincsen -"
Mi? Nem értem
Igaz. 90%-a nem feka. Hanem pakisztán, indiai vagy valami más cigány.
Szóval a "fekák"-tól is rosszabb :DD
oO :D
indiaik között rengeteg jó informatikus szakember van ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!