Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan működnek a Dual Boot...

Hogyan működnek a Dual Boot alatt a programok?

Figyelt kérdés

Szeretnék Windowsról Dual Bootra váltani (Linux lenne a társa). A kérdésem az lenne, hogy ekkor a programok hogy működnek? Például a böngészőt vagy a uTorrentet újra kell telepítsem a Linux alá is, vagy működik anélkül?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2016. dec. 22. 20:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem működik. Önállóan semmilyen Windowsos program nem fog működni Linuxon, tehát letöltöd a Linuxra írt verziót és feltelepíted.
2016. dec. 22. 20:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a választ!
2016. dec. 22. 21:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A két rendszer egymástól teljesen függetlenül működik. Olyan, mintha lenne a garázsban egy Ladád és egy Opeled. Induláskor eldöntheted, hogy melyikbe szállsz be, de ha elindultál a Ladával, akkor út közben hiába fogod keresni az Opelbe szerelt turbót. Ha a Ladába is kell turbó, akkor abba külön kell beszerelni a neki megfelelőt, még átrakni sem lehet (legalábbis nagyon macera és nem fog jól működni).

(Nem tudom, van-e a Ladához turbó, ez csak egy hasonlat volt. :))

2016. dec. 23. 00:40
 4/12 Alain Delon ***** válasza:
50%
A böngészőkön kívül nagyon kevés programnak van Linuxra írt változata, de a kívánt a feladatot ellátó szoftver (pl. torrent, ha már ezt hoztad fel) létezik. A repókban kell ezeket keresni. Azokat meg a szoftverkezelőben éred el, illetve új repókat is lehet felvenni. Már csak az a kérdés, hogy milyen disztrót akarsz használni.
2016. dec. 23. 12:04
 5/12 A kérdező kommentje:
Alain Delon: Ubuntura vagy Mintre gondoltam, igazából leginkább egyszerűbb dolgokra használnám, mondjuk netezés és filmnézés, illetve alklami programozás. Úgy tudom, a legtöbb programot, ha megírják valamilyen Linuxra, akkor az a valamilyen az Ubuntu, mivel az a legfelhasználóbarátabb.
2016. dec. 23. 14:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó mondatod lehet hogy vitákat fog eredményezni...
2016. dec. 23. 14:37
 7/12 Alain Delon ***** válasza:
50%
5-re: Valóban nekem is az a tapasztalatom, hogy ha valamit Linuxra is megírnak, nagyobb számban van csak DEB-ben megírva, amit az Ubuntu is használ, mint RPM-ben is. De ha így állsz neki a Linuxnak, hogy az oda is megírtakra hajtasz, tévúton fogsz járni. Megvannak a natív linuxos szoftverek. Pl. torrent programot nem is kell telepítened, mert minden disztró alapból tartalmazza.
2016. dec. 23. 16:52
 8/12 A kérdező kommentje:
Alain Delon (#7): Köszönöm a tippet, igazság szerint egyelőre elég kevés tapasztalatom van a Linux-szal, szóval az ehhez hasonló dolgokat még meg kell tanulnom. Köszönöm még egyszer a segítséget, remélem, rászolgálok.
2016. dec. 23. 19:09
 9/12 Alain Delon ***** válasza:
Nagyon szívesen, ha tudtam segíteni.
2016. dec. 23. 19:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy először a Windowst telepítsd, utána a Linuxot. Fordított esetben a Windows boot managere felül fogja írni a Linuxét.
2016. dec. 23. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!