Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linuxot lehet SD-kártyára...

A Linuxot lehet SD-kártyára telepíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdés igazából az, hogy lehet-e úgy SD-kártyára telepiteni, hogy arról bootolni is lehessen. Feltelepítettem (életemben először) a Linuxot (Debian) egy SD kártyára, particionáltam, 1. elsődleges ext4 csatolási pont: /, 5. logikai swap swap. a GRUBot is a kártyalva telepitettem, mert a laptopoul amih telepitettem (és a jövőben néha használni fogom) Windows 10 van.

Csakhogy amikor a BIOSban az SD kártyáról akarok bootolni, akkor utána nem történik semmi, csak az a fehér vonal villog.

Semmit sem tudok ezekhez hozzátenni, semmi tapasztalatom sincs Linuxxal.

A válaszokat nagyon megköszönném :)

2016. dec. 19. 22:16
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

nem tudtam... idegesítő, hogy mindig újra kell telepiteni az egész rendszert, mert csak utána lehet megmendani, mi legyen a grubbal... most azt próbálom ki, mi van akkor, ha a grubot a /bootba telepítem, és a windows bootloaderhez parancssorból hozzáadom a ezt a linuxot is... csak azt nem tudom, mi lesz így akkor, amikor nincs bent az SD-kártya :(

[link]

2016. dec. 22. 16:38
 22/26 kovpet ***** válasza:
100%

"idegesítő, hogy mindig újra kell telepiteni az egész rendszert, mert csak utána lehet megmendani, mi legyen a grubbal"

Őőőőőő... Nem. :)

grub-install? Live cd?

Ahogy te csinálod, hogy is mondjam, nem túl hatékony :)

2016. dec. 22. 17:32
 23/26 A kérdező kommentje:

jaaa :D jó tudni... sikerült működésre bírni, csak frissítés közben, amikor azt írta, hogy Unpacking gnome- theme [még pár dolog volt utána], újraindítottam, és most nem tudok bejelentkezni :( bármilyen felhasználónevet elfogad, de bármilyen jelszó hozzájuk (érthetően) hibás. A root felhasználó névvel, aminek állítottam be jelszót, azzal beenged, de nincsenek Csehol) ikonok, és amint beírnék valamit a terminálba, visszavisz a bejelentkezési oldalra...

Nem tudom, hogy lehetne ezt helyrehozni...

2016. dec. 22. 19:24
 24/26 kovpet ***** válasza:

Frissítés közben restart? Vadász, vadász... :)

apt-get -f install ?

2016. dec. 22. 19:59
 25/26 A kérdező kommentje:

Kiderült, hogy a felület, vagy felszín, téma a gnome... valószínűleg ez károsodott...

Megnyomtam a CTRL+ALT+F1 / F2-t (mind a kettőtt Kipróbáltam, mire bejött egy sivár konzol felület, ahol be tudtam jelentkezni minden gond nélkül. Itt újra beírtam az apt-get update pavallcsot, mive azt írta vissza, hogy

Nem lehet feloldani a következőt: "(debian.org volt talán)"

Nem sikerült letölteni néhány index fájlt

... manuallisan kell futtatni, a "dpkg -- configure - a " parancsot

futtaltam ezt a parancsot, beállitott sok sorban (mint VirtualBoxban frissítések letöltése és kicsomagolása után csinálta), újra próbáltam frissítéseket keresni, de ugyanaz. Szerintem nem Kapcsolódott magától a wifire (már kapcsolódtam az elbukot frissítési próbálkozáskor).

Most parancsot keresek ahhoz, hogy terminalból tudjak csatlakozni, duat találtam, hogy nmcli d wifi connect, de ez azt mondta, nincs olyan SSID-jű wifi.

2016. dec. 22. 20:50
 26/26 kovpet ***** válasza:

ifconfig, iwconfig megmondja

De dugj bele kábelt addig, jobban jársz :)

2016. dec. 22. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!