Kali Linux Videókártya driver teleítése, valaki
segítene?
Figyelt kérdés
Hali. Szeretnék segítséget kérni. Van egy Kali Linux rendszerem és szeretnék rá egy Radeon HD5970 grafikus vezérlőt telepíteni. A drivert linux rendszerre szedtem le és telepítés során hibaüzenetet kapok. A hibaüzenetben valami lib valami van de fogalmam sincs mi az. Viszont utánanéztem és telepítettem de ugyan úgy írja a hibát.
A hibaüzenet alapján teljesen biztos vagyok benne, hogy valamire nem figyeltél oda.
2016. dec. 19. 11:51
2/12 anonim válasza:
Kali linuxot akar használni
Gyakorin kér segítséget
Nem neked való az a rendszer
2016. dec. 19. 12:41
3/12 anonim válasza:
1. lépés: letörlöd.
2. lépés, felteszel mondjuk egy Mint-et.
Tökömnek használ Kalit aki nem ért hozzá...
2016. dec. 19. 12:49
4/12 anonim válasza:
Miért kínzod magad? Debian unokák rögtön felismerik, vagy ha nem, pillanatok alatt fel tudod tenni.
2016. dec. 19. 14:34
5/12 anonim válasza:
Ui: mármint a Mintre, Ubuntura gondolok elsősorban.
Nekem a 4670-et mindkettő automatikusan dolgozott vele, Debiant egy kicsit nyüstölni kellett.
2016. dec. 19. 14:36
6/12 anonim válasza:
Halgass az előttem szólókra. Egy pentester linuxnál nem szempont a vga driver megléte, pláne, ha általában live cd-ként használják. Telepíteni jórészt a hacker wannabe-k szokták. Ha a linux érdekel, kezdd ununtuval, vagy valami népszerűbb desktop rendszerrel.
2016. dec. 19. 15:44
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valójában piszkos dolgokra használom ezt a linuxot. Eddig laptopomon volt rajta csak a nagy monitoromon kicsit zavaró ez a felbontás ezért akartam telepíteni. Egyébként régóta használok ubuntut is de ez a driverelés az istennek nem akar menni ezen a rendszeren. A kali-t azt az integrált programok miatt használom. Olyan szinten értek hozzá hogy használni tudjam de ez a folytonos dolog hogy ha egy program kér valamit akkor ez egy lánc reakciót indít el és a következő is kér valami mást és így tovább. :/
2016. dec. 19. 17:31
8/12 anonim válasza:
Jaja persze. Piszkos dolgokra. :D
A kaliban alapból benne levő programokat fel tudod telepíteni simán debianra vagy ubira is.
A kali előnye, hogy bármilyen környezetben be tudsz bootolni pendrive-ról/CD-ről, és ott van minden ami pl. biztonság teszteléséhez szükséges, nem kell telepíteni. Dehát mivel értesz hozzá, ezt te is tudod jól...
2016. dec. 19. 18:48
9/12 anonim válasza:
A kali nem desktop rendszer - így ne is akard arra használni. Arra való, hogy ha előadást kell tartanod a témában, de nincs nálad a laptopod, akkor ad egy live rendszert azonnal sok tool-lal.
A gyakorlatban senki nem használja ezt az otthoni gépén - oda letölti azt a néhány toolt, amit használgat.
2016. dec. 19. 18:53
10/12 A kérdező kommentje:
8 programot használok átlagban. És tudom hogy nem desktop felületre való csak mivel napi használója vagyok gondoltam kicsit lehetne nagyobb a felbontás. Arra lennék kíváncsi mint ahogyan a kérdésben is írtam hogy a vga drivert hogyan lehetne feltelepíteni mivel egy TV-t használok monitornak.Tökmindegy ki mire használja nem ? A kérdésem a problémám nem az hogy mire használjam a rendszert.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!