Erre a laptopra erdemes lenne Linux-ot telepiteni? Es ha igen akkor pontosan milyet?
cpu: dual core 1.7ght Ram: 1gb
win7 van jelenleg rajta ,de elegge lassucska vele meg megakad stb szoval nem jo, kerdesem az lenne ha csak böngeszesre/facebookozasra van hasznalva a gep semmi masra akkor Linux-al jobban futna? mivel annak joval kisebb a gepigenye es ugy hallottam az direkt netezesre valo! szoval vki aki hasznalja mondhatna rola pär dolgot meg hogy milyen verziot töltsek le pontosan! elöre is köszönöm
Szerintem erre a célra a Linux Mint tökéletes választás. Nem tudom, mennyivel gyorsabb a Win7-nél, talán több RAM nem ártana ehhez sem.
Már egy vírusirtó-mentességgel előrébb vagy, az elég sokat fog a gépen önmagában is.
Hát ha így állunk a kérdéshez, akkor Ubuntut, bár annak az asztalkezelője azért megkéri a memóriát, viszont nem lesz vele sok vesződség (felhasználóbarátság szempontjából).
Erőforrás igényben kicsit lightosabb verzió a Linux Mint, mondjuk XFCE ablakkezelővel, ennek kevesebb a gépigénye.
Ha nem lényeg a biztonság, egy SP3-as frissítetlen XP-t is használhatsz némi védelemmel, netezni, fb-ozni tökéletes.
A 3-as hozzászólóval ellentétben nem ajánlanám az Ubuntut SEM, mert már sokat próbáltam ilyen gépeken a mai kiaádsaikat, és mivel kapásból fél GB RAM-foglaltsággal indul, ...és még csak tovább eszi a gépet, ...hát nekem az ilyen gépeken eléggé szaggatva üzemelt az Ubuntu .
A lehető legkisebb gépigényű felületre lesz szükséged, amit még egy kezdő is hozzáértés nélkül kezelni tud - ez pedig tényleg az LXDE-felületű LUBUNTU lesz .
Én ismerőseim hasonló kaliberű régi gépeire mind LUBUNTU 14.04 LTS-t telepítettem - 200 MB RAM foglaltság, mire minden betölt... Villámgyors működés, biztonság ,Firefox, Chrome, multimédia ,minden ami kell, - egy ilyen régi gépen is repeszteni tud a gyorsaságtól .
Innen tudod beszerezni, telepíteni sem bonyulult ma már őket :
Telepítésnél pedig természetesen választható a Magyar nyelv. Nem bonyolult felrakni, max megkérdezi a neved, és hogy hová szeretnéd felrakni.
Ha esetleg mégsem győztelek meg, és mást választanál - mert tényleg ezernyi kiadása van a Linuxoknak - miért is ne ? - akkor egyet azonban tudj: Mindenképp Linuxokban kell gondolkodni a már ilyen kaliberű gépeknél .
Mindent bele !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!