Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit ajánlotok? Hogy tudnám...

Mit ajánlotok? Hogy tudnám legálissá, de egyben használhatóvá tenni a gépem?

Figyelt kérdés

Mostanában elgondolkodtam, hogy össze-vissza kalózkodtam, minden programot torrenteztem.

Elkezdtem inkább eredetiben beszerezni a kedvenc játékokat, vettem vírusírtót is.

Ugye sok az ingyenes program, mert ugye a Chrome vagy a Winamp az, szal nem is volt egyelőre zsebbe nyúlós.

Aztán mondom veszek egy frankó oprendszert is, de gépem csak a Win 10-et támogatja, szal kicsit lefagytam, mert nincs 40 ezer forintom.

Hallottam olyat, hogy vegyek 7-et, ami vagy csak 8 ezer(ez beleférne), de frissítem 10-re.

Vagy hogy vannak más oprendszerek is.

Nagy dolgokat nem csinálok, szal csak netezek meg filmezek, igazából játszani is alig.

2016. dec. 16. 14:21
 1/6 A kérdező kommentje:
Közben ránéztem és a frissítős dolog már nem él.
2016. dec. 16. 14:23
 2/6 anonim ***** válasza:

A win7 nem 8 ezer, és ha nem tévedek már nem is lehet frissíteni róla(legalábbis anno azt mondták, hogy csak egy évig lehet, ez meg augusztus környékén járt le).

Árulnak w10 kulcsokat már 15 euró környékén pl ebay\g2a\amazon és hasonló helyeken, de az a helyzet, hogy ettől nem lesz legális, csak épp senki sem foglalkozik vele.

2016. dec. 16. 14:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Mielőtt jönne a kérdés, azért nem legális, mert ezek a kulcsok általában azért ilyen olcsók mert előre összerakott gépekhez adták őket(csak mondjuk valaki megvette a gépet, nem kérte az oprendszert, így spórolt rajta egy kicsit az eladó meg elpasszolja a kulcsot külön). Viszont ez a kulcs hivatalosan csak és kizárólag akkor érvényes ha az adott géphez használod - teljesen ellenőrizhetetlen, de nem legálisabb mint az áfacsalás. Ha legális windowst akarsz akkor ki kell perkálni érte az árát, ezek a kulcsok nem térnek el attól mintha kalózkodnál.
2016. dec. 16. 14:35
 4/6 pinkpancser ***** válasza:
Nem tudom, hogy az ingyenes frissítés működik-e, de ha van legális kulcsod, akkor microsoft honlapról letöltöd a win10 iso-t és el fogja fogadni a 7 8 8.1 kulcsokat is :)
2016. dec. 16. 15:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Debian

[link]

2016. dec. 16. 15:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Kössz
2016. dec. 16. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!