A Cinnamon vagy a MATE felületek milyenek a KDE-hez képest?
Az utóbbi időben próbáltam egy pár Linux disztrót pár felülettel, de mindig visszatértem a KDE-hez
Most a Mint 18 és az Ubuntu 16 is fent van
De volt már ubuntustudio,kali,uhu meg nem is tudom mi még
A Gnome 3 elég okosnak tűnt de mégse tetszett
A Unity-t én speciel nem utálom, de valami mégis hiányzott
Az xfce-vel már elég sokáig együtt tudtam élni de valahogy mégis visszatértem a KDE-hez
Tökéletesen személyre szabható és ugyan sokan azt mondják hogy windows szerű akar lenni de valahogy sokkal több annál
Most felmerült bennem hogy letörlöm az ubuntut és akkor újratelepítem a mint-et, de akkor már 64bitest tennék fel
És ekkor eszembe jutott hogy még nem próbáltam se cinnamont se mate-et
na most a kérdés hogy megérné egyáltalán feltenni őket vagy maradjak a KDE-nél
Tudnak bármiben is többet nyújtani?
Ja és akkor az hogy míg windows-al 4GB rammal már 64 bites volt fenn de most a 32-es mint is jó szolgálatot tesz
Érdemes lenne váltani?
Komolyan mondom ennyi előnye van a windowsnak hogy ott nem lehet miből válogatni :D

A KDE-hez képest a Cinnamon és a MATE is kevesebb RAM-ot eszik használat közben. Erőforrás-zablási sorrend szerint legtöbbet eszik a KDE - majd a Cinnamon és legkevesebbet a MATE .
A Cinnamon is próbálna hasonlítani egy windows-szerű kinézethez - gyakorlatilag majdnem teljesen hasonló a KDE-hez, csak mégsem lehet annyira részletesen testreszabni. A Cinnamon tulajdonképp annak jó, aki KDE-szerű élményeket akar kisebb erősségű gépen .
A MATE az ezekhez képest a leg-fapadosabb, testreszabhatóság és erőforrás-zabálás tekintetében is .
Ha szereted az alapos testreszabhatóságot, és nem számít mennyire falja le a gépet, akkor maradj meg a KDE-nél, ugyanis ettől jobban testreszabható és pofásabb felület nemigazán van.
Laptopon használom jelenleg 4GB RAM i3 és egy GeForce 620M 1GB
Nem egy erőgép de nem hozza zavarba
Általában 50% alatt mozog a sysmonitor
Akkor leszedem a 64 bites kde sarah-t és nem is kísérletezek többet
10-15 alkalmazás letöltésével tökéletes rendszer minden feladatra
Köszönöm a válaszod megy a kéz

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!