Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van egy HP Laserjet 2100...

Streetplayer kérdése:

Van egy HP Laserjet 2100 nyomtatóm, amihez a windows 7 nem akar találni illesztőprogramot?

Figyelt kérdés

A HP oldalán is csak valami univerzális illesztőprogram van,ami persze használhatatlan,mondván,hogy a windows úgyis talál hozzá illesztőprogramot.

Hát nem talál!

A kérdésem az lenne,hogy manuálisan honnan és hogyan tudok hozzá illesztőprogramot találni és telepíteni.

Pár illesztőprogramot már találtam hozzá winzip formátumban benne ezer fájlal,de telepítő alkalmazást nem találtam.

Mit tehetek?

2016. nov. 23. 23:29
 1/6 |Orfeusz| ***** válasza:

Mivel nincs hozzá Windows 7 driver, két dolgot csinálhatsz:

1. Kipróbálod az univerzális drivert. Ebben nincs benne minden funkció, nem mindig működik, van amikor rosszul végzi a dolgát. Ha szerencséd van, ez is megfelelő lehet.

2. Windows XP-s Virtual Machine-t telepítesz a gépre, és azon keresztül használod a nyomtatót.

2016. nov. 23. 23:56
 2/6 coopper ***** válasza:

Szia.

"Pár illesztőprogramot már találtam hozzá winzip formátumban benne ezer fájlal,de telepítő alkalmazást nem találtam."

INF filés drivertelepítés :

Kibontás után kell a fájlok között INF kiterjesztésű fájlnak/fájloknak is lennie.

Ezekkel az INF fájlokkal lehet az ilyen drivereket feltelepíteni, két módon :

1. Jobb egér gomb az INF kiterjesztésű filén állva és a megjelenő menüből válaszd a "Telepítés" menüpontot. (EZ sajnos nem mindig működik, mert a win kiírja, hogy ez a fájl nem telepíthető)

2. Eszközkezelőben az adott hardverhez - vagy nyomtató telepítéséhez - betallózod az INF filék útvonalát

Eszközkezelőben : Illesztőprogram Telepítése" vagy Frissítése gomb.

Nyomtató telepítése esetén Saját lemez gomb, és utána Tallóz gomb.

Sok sikert.

üdv.

2016. nov. 24. 07:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez egy elég ősrégi nyomtató, örülj, hogy még működik. Ha nincs hozzá kimondottan win7 driver, akkor kb két dolgot tehetsz:

1. Felteszed az univerzálisat és vagy működik, vagy nem

2. Felraksz egy Linuxot és az jó eséllyel fogja kezelni.

2016. nov. 24. 08:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia.

[link]

Itt van hozzá driver Windows 2000 től Windows server 2012 R2 ig.

Ehhez az oldalhoz Internet Explorerrel férsz hozzá, és az ActiveX-et telepíteni kell, ja és "rendszergazda" jogosultságú fiók is kell hozzá.

2016. nov. 24. 10:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,végül egy jogtiszta wndows 10-ami automatikusan felismerte-telepítésével megoldódott a probléma.
2016. nov. 27. 20:51
 6/6 anonim válasza:
Nekem cooper 2. módszere bevált. Köszönöm a segítséget.
2020. aug. 19. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!