Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lenne egy olyan próblémám,...

Jankov Mária kérdése:

Lenne egy olyan próblémám, hogy újratelepítettem a gépem, de valamiért egáltalán nem akar indulni, de még bootolni sem. Vélemény?

Figyelt kérdés

Biosz átugrás után csak villog a bal felső sarokban a fehér vonal. Xp/win7/win8-al is úgyan ezt csinálja. Ez a hiba valahogy kifogott ma rajtam. Biosz resetelve, de semmi. Vinyó 100/100-as. Eddig semmi gond nem volt a géppel. Vélemény?

UI: A negatív és okoskódó kommentelők mellőzzenek. (Ezen nőttem fel és már vagy 800gépet újratelepítettem. Sőt fél évente a saját gépemet mindíg újratelepítem. Vagyis nem lett semmi elrontva telepítés közben)

2016. okt. 14. 01:07
 1/4 A kérdező kommentje:

*egyáltalán akart lenni.

Linuxal is próbáltam, de semmi.

Most éppen LINUX cd-ről megy a gép.

2016. okt. 14. 01:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Első blikkre boot sorrend, uefi/legacy probléma is lehet.

Annyit nem ártana leírnod, hogy milyen alaplapról is van szó (laptop esetén pedig típusról).

Ami még tud szívatni, hogy bent van egy pendrive feleslegesen, és arról szeretne bootolni, de beáll és úgymarad.

2016. okt. 14. 03:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Egy Acer Aspire 5535-ről van szó.

Pendrive meg hasonlók nincsenek bedúgva.

Csináltam már biosz resetet, teljes formázást és úgy telepíteni, de semmi. A d: meghajtót nem akarnám leformázni, de arra is feltelepítettem hátha, de semmi.

Eddig se asztali gépeim, sem pedig laptopjaim nem csináltak ilyent.

voltak kisebb-nagyobb próblémák, de megoldhatatlan eddig még nem volt. :D

2016. okt. 14. 11:14
 4/4 A kérdező kommentje:

A gond megoldódott. Sajnos teljes lassú formázás és MBR javítás. Esetleg, ha valakinek lenne ilyen gondja.

Akkor Xp vel lassú formázás és xp-k közül nem mindegyik, de a partíció választásnál van a J=Javítás opció ott lehet parancssort előhívni vagy win vista/win7-nél Shift+F10 mikor bejön az a képernyő, hogy "telepítés". A parancssorba be írod a következőt.

Bootrec/fixmbr utána meg bootrec/fixboot.

Ezzel a nem bad sectoros vinyó helyreállítása sikeres lesz

2016. okt. 15. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!