Képszerkesztő ötletek?
Nem teljesen tiszta, hogy mit is szeretnél, illetve milyen képekből egy nagyot csinálni. Ez valami mozaik akar lenni? Csak, mert ahhoz nagyon keveslem a képeket. Ha felosztom a felületet mondjuk 5*6-osra már akkor 30 képnél járunk és egy ilyen "felbontás" (szinte), hogy nem fog kirajzolni egy nagy képet.
De hogy a kérdésre is válaszoljak (Adobe cuccokat használok, szóval aszerint is fogok válaszolni):
-Ha egyszer kellene megcsinálnom, akkor nem bajlódnék a kísérletezésekkel. A photoshopppal autimatikusan beméretezném a képeket. A nagy kép alapját bevonalzóznám (beállítva az igazítás funkciót) és egyesével bedobálnám a képeket. Ez szerintem hamarabb megvan, mint beállítgatni, kiismerni egy ismeretlen alkalmazást.
- Ha ezt többször kellene megcsinálnom, akkor ugyan úgy photoshoppal megcsináltatnám a méretezést. Majd InDesignban elkészítenék egy sablont. Elsőre ez is ugyan úgy kézi munka, viszont az Indi tud olyan trükköt, hogy ha a beimportált kép megváltozott (maga a képfájl változhat, a nevének viszont ugyanannak kell maradnia), akkor egy gombnyomásra szépen kicseréli őket. Így csak a könyvtárban kell cserélgetni a képeket, a többit elintézi 2 perc alatt a két szoftver. (És hogy a fájlnevekkel se kelljen szórakozni: TotalCommander - csoportos átnevezés)
Mivel egy problémára több megoldás is szokott lenni, biztos lesz még itt más tipp is, de nekem most, így hirtelen felindulásból ez jutott eszembe.
Talán segítek. A javaslatom a következő:
Picassa és Photo Scape letöltése. Szerény véleményem szerint ezekben a képszerkesztőkben tudod gyorsan a képeket (sokat is) behúzni. Utóbbinak legalább 13 funkciója van és kettő ebből egészen biztos alkalmas erre. Remélem hasznos lesz számodra a javaslatom. Én sem vagyok profi ezen a területen, de szeretem felismerni és alkalmazni a megszerezhető tudást, legalább alapfokon, mindennapi használatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!