A windows telepítésével gondjaim akadtak (a többi megfogalmazást nem engedte az oldal. )?
Vettem egy új laptopot (ASUS X550VX) és az istennek sem megy fel rá a Windows. Ha natúr win7et telepítek akkor végigmegy a telepítés, de mikor be kéne tölteni a windowst a töltőképernyőn megáll (csökkentett módban is). Ha olyan win7et akarok telepíteni amibe integrálva vannak már a megjelent frissítések, akkor a telepítés legvégén hibaüzenetet ír ki ("a felügyelet nélküli beállítások közben hiba lépett fel" és a "az egyik telepítő fájl sérült ezért a telepítés megszakadt") random hogy melyik üzenet ugrik fel. Próbáltam már telepítőlemezzel és usb-vel is. Win10-el is ugyanez a helyzet.
Egész nap ezzel vesződtem és kezdem feladni...
Spóroltál a rendszeren pár ezret, most vedd meg jó pénzért!
Aztán UEFI -s módban indítsd és telepítsd a Win10 -et.
(7 -el ne is szenvedj, ahhoz rengeteget kéne a telepítőn fabrikálni, hogy életre kelljen)
Amikor telepíted a Windows -t, törölj minden partíciót, hogy GPT lemez kiosztásba tudja vinni ne MBR -re.
Aztán mehet a Win 10 telepítése.
(Azért kell megvenned, mert nem igen fogod tudni fel crackelni)
Esetleg még megpróbálhatnád a BIOS-ban kikapcsolni az UEFI beállításokat. Manual 67-69.old [link]
Fast boot > disabled
Launch CSM > enabled (boot fül alatt)
Security fül alatt; Secure boot > disabled
Igazából a gyártó csak win 10 drivereket biztosít.
A hivatalos Win10 telepítő elérhető bárkinek, és az adathordozó-készítő eszköz (program) pendrive-ra, vagy DVD-re is megcsinálja:
Ha így sem megy, akkor szerintem a megvásárolt sem fog menni... (a későbbi aktiválás persze a telepítéstől független)
@ECHO válasza
"2. lehetőség:
Töltsd le a Rufust és azzal írd ki a telepítőt egy pendrivera UEFI/GPT módban. A fájlrendszer legyen FAT32! Ez lényeges. Ugyanis NTFS fájlrendszerről az esetek 99%-ban nem lehet UEFI módban rendszert telepíteni.
Az UEFI-ben engedélyezd a Secure BOOT lehetőséget.
Ezután indítsd a telepítőt, és amikor a partíció kiválasztásához érsz, akkor nyomd meg a Shift+F10-et és sorban add ki a következő utasításokat:
diskpart
select disk 0
clean
convert gpt
exit
exit
Most frissítsd a lemeznézetet. Ezután az immár teljesen üres merevlemezre irányítsd a telepítést. Nem kell semmilyen partíciót létrehozni! A partícióstruktúrát majd a telepítő létrehozza és a köteteket megfelelően beállítja."
Annyi különbséget csináltam, hogy nem kapcsoltam be a Secure BOOT-ot, mert nem engedte és a telepítőben megcsináltam a partíciókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!