Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért indulnak a . ini fájlok...

Miért indulnak a . ini fájlok jegyzettömbbel, és hogyan kéne megjavítani?

Figyelt kérdés
2016. okt. 5. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert ahhoz van társítva,javítani úgy lehet hogy ahhoz társítod amelyikhez szeretnéd.(jobb egérgomb/tulajdonságok,azon belül társítás)
2016. okt. 5. 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:

ini fájlt nehezen tudsz "indítani",mert nem futtatható állomány.

mivel mással szeretnéd megnyitni egyébként?csúnyán fogalmazva szöveges adattáróló formátom,csak nem lehet képnézegetővel megnyitni.

2016. okt. 5. 21:26
 3/8 tabaki ***** válasza:

El nem tudom képzelni, milyen eredményt vársz ettől a „megjavítástól”.

Természetesen társíthatod bármelyik másik szövegszerkesztőhöz is -- egy a lényeg, hogy ugyanúgy formázatlan szövegként mentsd, ahogyan a Jegyzettömb tenné.

2016. okt. 5. 23:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Hú hát így visszaírva fogalmam sincs mint gondoltam a kérdés írásánál, ezért kicsit átfogalmazom.. :D

Az a problémám, hogy TeamSpeak-hez szeretném a clownfish addont, de a setup fájlja .ini formátumú, és az meg jegyzettömbhöz van társítva, és én azt szeretném, hogy futtassa, vagy nem tudom, csak indítsa el..

2016. okt. 6. 08:54
 5/8 tabaki ***** válasza:

Hát, sajnos TS-témában (pláne az addonjainak a telepítésében) tökéletesen inkompetens vagyok, de nekem az egész akkor is nagyon gyanús.

Utánakeresve én egy ClownfishVoiceChanger-v1.60.ts3_plugin nevű telepítőfájlt találtam, amely a jelek szerint egy zip-tömörítésű, de kiterjesztés nélküli csomag. Első blikkre én azt gondolnám, hogy ezt úgy, ahogy van, egyben kéne betenned valahogyan a TS-be, oszt jónapot, a program a következő indítástól tudni fogja ezt is.

Ettől függetlenül belenéztem a csomagba, ott viszont semmiféle setup.inivel nem találkoztam. Egy package.ini van benne néhány jelentéktelen adattal, ezenkívül egy mappa a 32 és 64 bites változat .dll-fájljaival, meg a kellék-képek almappájával. Ez szerintem teljesen úgy néz ki, ahogy egy tisztességes, telepítést nem igénylő pluginnak ki kell néznie.

Nem ártana, ha sokkal részletesebben leírnád, hogy erről a pluginról van-e szó egyáltalán, mit csinálsz tulajdonképpen, és hol kerül elő az a bizonyos .ini. Én a magam részéről azt gondolom, hogy neked valószínűleg nem kell foglalkoznod azzal, mi van a plugin belsejében. A drága mobilnetemen nem néztem meg a telepítéssel kapcsolatos videókat, de ha valami szokásos ügymenetet feltételezek, akkor valószínűleg a TeamSpeaknek van valahol egy olyan menüpontja, ahová a pluginok betallózhatók, és maga a program gondoskodik a csomag kibontásáról meg a benne lévő fájlok elhelyezéséről.

2016. okt. 6. 14:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Wow, hát köszi utolsó kommentelő, hogy ennyi időt és mobilnetet rám költöttél, egyébként próbáltam már berakni a ts-es plugins mappába, de sehogy sem akart működni, osztálytársaimnak simán telepítette a package.ini fájllal, szóval nem értem :/
2016. okt. 7. 13:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Sőt, körülnéztem a TS-nek a mappájában, de semmi plugins mappa nincs, csak crashlogok meg chatlogok stb.
2016. okt. 7. 13:19
 8/8 tabaki ***** válasza:

#7:

Ez biztos? Nincs például C:\Program Files\TeamSpeak 3 Client\plugins mappa? Ha esetleg csinálsz egyet, és abba rakod? Vagy ha nem megy, akkor kibontva? Szerintem faggasd ki jobban az osztálytársaidat, hogy mit műveltek pontosan azzal a package.ini fájllal, mert az csak a programon belülről jelent bármit, egyébként teljesen közönséges szövegfájl, amely magától értetődően, mondhatni a világ természetes rendje szerint jelenik meg a Jegyzettömbben.

Nem tudom, az eddigi hozzászólásokból egyértelműen kiderült-e a számodra, ezért inkább leírom: A kiterjesztés nem jelent egyben fájlformátumot is -- tulajdonképpen csak téged, a felhasználót segít a tájékozódásban, hogy az adott fájlnak mi lehet a feladata. Ez a bizonyos egyszerű szöveg a leggyakrabban használt formátumok egyike. Általában minden programnyelvet ebben szokás kódolni, de a mentett fájlok kiterjesztése mégsem okvetlenül .txt, hanem például .c, .cpp, .py, .bas, .rq, .pov, .asm, lua, html, .tex, .bat, .scad és még számtalan lehet. Más programok esetleg .lst, .prj, meg nem tudom, még milyen kiterjesztéssel alkalmaznak ugyanilyen felépítésű fájlokat. És igen, rengeteg program használja az .ini kiterjesztést is, ez csak azt jelenti, hogy a fájl valamiféle adatok kezdőértékének beállítására (inicializálására) szolgál -- maga a Windows-rendszer is tartalmaz több .ini-fájlt. Már csak ezért sem érdemes a kiterjesztést más programhoz társítani, mint az általános szerkesztésre való Jegyzettömb. Ha bele akarsz javítani, arra az tökéletesen megfelel, egyébként pedig a programoknak kell tudniuk, hogy mit kezdjenek vele.

2016. okt. 7. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!